Προβληματα απο την ισχυρη βροχοπτωση...

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Αττική, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων. Προβλήματα από την κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές της χώρας. Παρόμοιος ο καιρός και αύριο...

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 100 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Όπως αναφέρει η υπηρεσία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιχειρεί με 20 συνεργεία.
Προβλήματα στους δρόμους
Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων, λίγο πριν τις 20:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς από το ύψος της Π. Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού.
Προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας
Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά , με μικροπροβλήματα να έχουν αναφερθεί στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους, ποτάμια και η πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στη Θουρία ο ξεροπόταμος Ξερίλας κατέβασε πολύ νερό και παρέσυρε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίϊκα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.
Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή για τα καιρικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη τη Δευτέρα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Πιο ειδικά τους καλεί:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Η πρόγνωση της ΕΜΥ έκανε λόγο για βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονες. Επίση η πρόβλεψη του καιρού αναφέρει ότι θα πνέουν Ισχυροί άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.
Για την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ από την Τετάρτη θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα