ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΝΔΙΑΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ

11:46 9/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Η "έλλειψη εμπιστοσύνης" μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν,που διατηρούν εχθρικές σχέσεις εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, περιορίζεται, δήλωσε σήμερα ο ινδός υπουργός Εξωτερικών μια εβδομάδα μετά την απόφαση του Ισλαμαμπάντ να χορηγήσει στη γειτονική του χώρα το καθεστώς "του... μάλλον ευνοούμενου κράτους". "Η έλλειψη εμπιστοσύνης με το Πακιστάν μειώνεται", δήλωσε ο Σ.Μ. Κρίσνα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης Νοτιοανατολικής Ασίας για την περιφερειακή συνεργασία (SAARC) στις Μαλδίβες, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΤΙ.
Αναφερόμενος σε "ένα πολύ θετικό κλίμα"
μεταξύ των δύο χωρών, ο Κρίσνα εξέφρασε επίσης την επιθυμία να υιοθετηθεί μια κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.
Η Ινδία και το Πακιστάν είναι και οι δύο πυρηνικές δυνάμεις και έχουν κάνει τρεις πολέμους μεταξύ τους μετά την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία το 1947.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται μια εβδομάδα αφότου η πακιστανική κυβέρνηση ενέκρινε πρόταση για τη χορήγηση στην Ινδία του καθεστώτος "του μάλλον ευνοούμενου κράτους", ώστε να διευκολύνει τις διμερείς εμπορικές ανταλλαγές και να υπάρξει μια εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Η Ινδία είχε χορηγήσει το καθεστώς αυτό στο Πακιστάν το 1996.
Keywords
Τυχαία Θέματα