Σφηνα παγκαλου στην εκλογη προεδρου

10:33 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σφήνα Πάγκαλου για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε χθες στην τελική ευθεία πριν από την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος και την αλλαγή ηγεσίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε χθες...
τη δική του ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα για τη χώρα και για το ΠΑΣΟΚ - είχε προηγηθεί η πλατφόρμα Λοβέρδου
- καλώντας μάλιστα στο γραφείο του το απόγευμα βουλευτές του Κινήματος στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε ότι «το μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει τον χώρο που του ανήκει» και ουσιαστικά «να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό που έμεινε στη μέση της πορείας του».
Στην αντιπροεδρία βρέθηκαν οι Μανόλης Μπεντενιώτης, Ντίνος Βρεττός, Σάββας Εμινίδης, Μαρία Θεοχάρη, Κατερίνα Περλεπέ, Ηλίας Καρανίκας, Συμεών Κεδίκογλου, Αχμέτ Χατζή Οσμάν, Παντελής Οικονόμου και Περικλής Ασπραδάκης.

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ. Η πρωτοβουλία Πάγκαλου προκάλεσε αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς συνοδεύτηκε αρχικώς από μία έντονη φημολογία περί διερευνητικών επαφών του αντιπροέδρου απέναντι στην πιθανότητα να εκδηλωθεί υποψηφιότητα του Γιάννη Ραγκούση για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό διαψεύστηκε όμως από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, που δεν πήγε χθες στο ραντεβού με τους βουλευτές λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, επαναλάμβανε από την πλευρά του ότι αυτό που ισχύει επί της παρούσης είναι αυτό που έγραψαν προχθές «ΤΑ ΝΕΑ» και σχετίζεται με την πρόθεσή του να κάνει μία πολιτική παρέμβαση για τη χώρα και τα εσωκομματικά πριν από τη 18η Μαρτίου, δηλαδή την ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου. Είναι προφανές - λένε συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - ότι οι υποψηφιότητες Βενιζέλου και Παπουτσή δεν εκφράζουν τον Θόδωρο Πάγκαλο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στους βουλευτές, δεν θα στηρίξει καμία από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ψηφίσει λευκό. Παρ' όλα αυτά - επισημαίνουν οι συνεργάτες του αντιπροέδρου - στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ, που να εκφράζει τον μεταρρυθμιστικό χώρο, με την επισήμανση ότι πρώτη προτεραιότητα όλων είναι το ΠΑΣΟΚ «να παραμείνει ενωμένο».

ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Σχολιάζοντας πάντως την πλατφόρμα Πάγκαλου, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου σημείωναν: «Βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα τροφοδοτήσουν τον προγραμματικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων εκλογών και της προσυνεδριακής διαδικασίας μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας».
Στο μεταξύ ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε χθες ότι δεν επιθυμεί ένα ΠΑΣΟΚ-ΚΟΔΗΣΟ, ούτε ένα δεκανίκι συντηρητικών δυνάμεων, εκφράζοντας (ΝΕΤ) τη διαφωνία του με την άποψη Λοβέρδου περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

ΓΙΑ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ. Τέλος προσπάθεια να μη δώσει τροφή στο θέμα Καρχιμάκη και στον ρόλο του στη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού έκανε χθες η βενιζελική πλευρά. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών έλεγαν πάντως ότι το θέμα θα τεθεί την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Πο
Keywords
Τυχαία Θέματα