ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ

10:51 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο των συζητήσεων για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου. Η χθεσινή...
συνάντηση για το ίδιο θέμα κράτησε περίπου δύο ώρες.
Χθες πάντως, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, σημειώθηκε πρόοδος και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου
για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική της διετίας 2011-2012. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με τους ελεγκτές της τρόικας είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί στα μέσα στης ερχόμενης εβδομάδας.
«Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν σύντομα αλλά ακόμη δεν έχουν τελειώσει», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Τόμσεν.
«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Σίγουρα, θέλουμε ακόμη χρόνο για να ολοκληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τόμσεν, σύμφωνα με το Reuters.
«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ολοκληρώσουμε σύντομα (την αξιολόγηση) θετικά, αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί», συμπλήρωσε.
Την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι μάλλον έτοιμη μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι πιθανόν να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την ενίσχυση των τραπεζών τις επόμενες ημέρες και προέτρεψε τις χώρες της Ευρώπης να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο.

«Υπάρχει πράγματι μια ευκαιρία να παρουσιάσει η Κομισιόν τις προτάσεις της τις επόμενες ημέρες», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπεϊλί.
Keywords
Τυχαία Θέματα