ΣΤΑ ΥΨΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

08:53 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Oριακή αποκλιμάκωση καταγράφουν σήμερα Τρίτη του Πάσχα οι τιμές του χρυσού, διατηρούμενες στα 1.500 δολάρια η ουγγιά. Το ευρώ υποχωρεί σήμερα κατά 0,4%και διαμορφώνεται στα 1,4523 ανά δολάριο.Η τιμή σποτ του χρυσού στις ασιατικές αγορές διαμορφώνεται στα 1.504 δολάρια η ουγγιά, αρκετά πιο χαμηλά....
από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.518,10 δολάρια η ουγγιά στα οποία αναρριχήθηκε χθες. Στις ΗΠΑ ο χρυσός για τα συμβόλαια Ιουνίου
έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο 5,30 δολ. φθάνοντας στα 1.509,10 δολάρια η ουγγιά, αφού προηγουμένως διαπραγματεύθηκε από έως τα 1.518,20 δολάρια η ουγγιά.
Σύμφωνα με αναλυτές ο χρυσός είναι ευάλωτος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα στην ισοτιμία του δολαρίου. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν πως μακροπρόθεσμα η τιμή του θα επηρεασθεί σε σημαντικό βαθμό από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, αλλά και από τον πληθωρισμό στη Κίνα.
Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν πως όσοι επενδύουν σε χρυσό θα πρέπει να παρακολουθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, τον δείκτη αστάθειας VIX, τα spreads αποδόσεων της Ευρωπεριφέρειας έναντι του γερμανικού ομολόγου και το δείκτη δολαρίου, για να σταθμίζουν πόσο σοβαρή είναι η τάση για αποστροφή από τον κίνδυνο.
Πάντως μεσοπρόθεσμα οι προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούν τη μέση τιμή του χρυσού μεταξύ των 1.300 και των 1.500 δολ. ανά ουγγιά. Σε πραγματικούς όρους εξάλλου ο χρυσός βρίσκεται σήμερα κάτω από το μέγιστο της δεκαετίας του ΄80, δεδομένου ότι αν αποπληθωριστεί, η τότε τιμή των 850 δολαρίων ανά ουγγιά αντιστοιχεί σήμερα σε πάνω από 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα