ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ


Αναβλήθηκε για μερικές ημέρες η σύνοδος κορυφής των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Οκτωβρίου. Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ορίστηκε η 23η Οκτωβρίου, προκειμένου, σύμφωνα με... διπλωματικές πηγές, να υπάρξει αρκετός χρόνος, ώστε να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των τραπεζών.
Μετά το πέρας της συνάντησής του στο Βερολίνο χθες Κυριακή με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε υποσχεθεί "απαντήσεις διαρκείς, παγκόσμιες και γρήγορες πριν το τέλος του μήνα", ώστε "η Ευρώπη να πάει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) (το Νοέμβριο) ενωμένη και με λυμένα τα προβλήματά της".
Στο μεταξύ σε κοινή τους επιστολή ο Βαν Ρομπάι και ο Μπαρόζο πρότειναν τα θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η σύνοδος της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την επιστολή οι δύο άνδρες προτείνουν στους ηγέτες της Ομάδας των 20 να συζητήσουν το θέμα αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει αρκετούς πόρους ώστε να βοηθήσει τις χώρες που το έχουν ανάγκη.
"Θα πρέπει επίσης να συζητήσουμε το θέμα της επάρκειας των πόρων του ΔΝΤ", επεσήμαναν ο βαν Ρόμπεϊ και ο Μπαρόζο, ενώ κάλεσαν το Ταμείο να "βελτιώσει" τους μηχανισμούς στήριξής του.
Keywords
Τυχαία Θέματα
23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ,23 oktovriou, ektakti synodos koryfis