Στις σεϋχελλες το costa allegre

11:38 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Στις Σεϋχέλλες έφθασε το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegre μετά από τρεις μέρες ταλαιπωρίας των επιβατών του στον Ινδικό Ωκεανό. Στο μήκους 188 μέτρων κρουαζιερόπλοιο εκδηλώθηκε τη Δευτέρα πυρκαγιά στο μηχανοστάσιo του με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι μηχανές του... και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλους τους χώρους του. Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει το Σάββατο από τη Μαδαγασκάρη με 636 επιβάτες (οι περισσότεροι Ιταλοί, Γάλλοι και Αυστριακοί) και 413 μέλη πληρώματος, δεν λειτουργούσαν οι τουαλέτες, τα ντους και ο κλιματισμός, ενώ επί μια ολόκληρη ημέρα έπλεε ακυβέρνητο στον Ινδικό Ωκεανό πριν αρχίσει
η ρυμούλκησή του τα ξημερώματα της Τρίτης από γαλλικό αλιευτικό στο λιμάνι Μαχέ των Σεϋχελλών.Στο λιμάνι ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός έχει στήσει σκηνές για την παροχή αρωγής στους επιβάτες, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει στελέχη από τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας. επιβατών.
Ετοιμοι για την παροχή κάθε βοήθειας στους επιβάτες είναι από την πλευρά τους και οι tour operators - ταξιδιωτικοί πράκτορες. Δεκάδες λεωφορεία αναμένουν να μεταφέρουν τους επιβάτες του Costa Allegre στο αεροδρόμιο ή σε ξενοδοχειακές μονάδες των Σεϋχελλών. «Στόχος της επιχείρησης είναι να τους προσφέρουμε ένα καλό γεύμα και ένα ντους», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από επικεφαλής των ταξιδιωτικών γραφείων.Το Costa Allegra ανήκει στην ίδια εταιρεία με το Costa Concordia που προσάραξε τον Ιανουάριο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.
Keywords
Τυχαία Θέματα