ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: "ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ"

13:11 5/4/2011 - Πηγή: Fimotro
«Το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσπαθεί να βάλει την Ελλάδα πίσω στον ορθό δρόμο χωρίς μια χρεοκοπία». Τη δήλωση αυτή έκανε αργά χθες το βράδυ, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, χτυπώντας άλλο ένα «καμπανάκι» για το πώς πρέπει να πορευθεί εφεξής η χώρα μας... Διέψευσε ωστόσο ότι το Ταμείο προτείνει την αναδιάρθρωση
του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στη θέση που έχει διατυπώσει» ότι δεν την επιθυμεί.

Ωστόσο, τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, η δραματική υστέρηση των εσόδων και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προβλέψεων του Μνημονίου, που συνεπάγονται τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων, ύψους 5-6 δισ. ευρώ μόνο για φέτος, πυκνώνουν τα βαριά σύννεφα στην οικονομία. Τα νέα μέτρα θα παρουσιάσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους εκπροσώπους της τρόικας.
Ομως και σε πολιτικό επίπεδο, το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ. Το ιδιαίτερα κρίσιμο προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία «βράζει» και δυσανασχετεί σε οποιαδήποτε προοπτική λήψης νέων μέτρων, ενώ μέλη της διατυπώνουν πλέον την πρόταση το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2012-2015 να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή ή να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα