Σβομποντα: "αδυναμια ληψης αποφασεων στην ευρωζωνη"

22:53 16/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τους χειρισμούς της ΕΕ, και ειδικότερα του Βερολίνου, όσον αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης καυτηρίασε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Αναφερόμενος στη λειτουργία της ΕΕ, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για κρίση δημοκρατίας, για πολιτική κρίση των θεσμών, για...
αδυναμία λήψης αποφάσεων στην αντιμετώπιση κρίσεων, για ανυπαρξία οργάνων επίλυσης κρίσεων, σημειώνοντας πως, για παράδειγμα, δεν μπορεί να δημιουργεί κανείς μια Ευρωζώνη, αλλά όχι και τα όργανα λειτουργίας της.

Όσον αφορά τη Γερμανία, απέδωσε τους χειρισμούς έναντι της Αθήνας σε προεκλογικές σκοπιμότητες, δηλώνοντας ότι την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, αντί να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

«Δεν καταβλήθηκαν πραγματικές προσπάθειες για να σωθεί η Ελλάδα» εκτίμησε, επισημαίνοντας πως ένα είδος Σχέδιο Μάρσαλ θα βοηθούσε.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας χαρακτήρισε δε «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» την αντιμετώπιση της χώρας μας από τα γερμανικά ΜΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα