Συνεχιζονται οι σφοδρες συγκρουσεις στη συρια

15:53 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί ανάμεσα σε λιποτάκτες του συριακού στρατού και τις πιστές στον πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσαν ακτιβιστές. «Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στα περίχωρα της Ραστάν και της αλ Κουσάιρ ανάμεσα σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και στα...
κυβερνητικά στρατεύματα», δήλωσε ο ακτιβιστής Αμπού Ιμάντ από τον βόρειο Λίβανο.

Πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από τις περιοχές αυτές, κοντά στα λιβανικά σύνορα.

Οι συριακές Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, οργάνωση της αντιπολίτευσης που καταγράφει
τις βιαιότητες στη χώρα, ανακοίνωσε πως συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν περιοχές στο Καράμ αλ Ζειτούν, στην αλ Χαλιντίγια και στην αλ Μπαγιάντα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν πολίτη σε συνοικία της Δαμασκού

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν πολίτη σε επιδρομή τους σε συνοικία της Δαμασκού σήμερα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Η κηδεία του θύματος, του 30χρονου Μοχάμεντ Σαραϊτζί, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι στην περιοχή Κφαρ Σουσέχ, αναφέρει ανακοίνωση των ακτιβιστών.

«Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος») ακουγόταν από τα σπίτια της συνοικίας στη διάρκεια της νύχτας. Οι δυνάμεις ασφαλείας βγήκαν αμέσως στους δρόμους και πυροβόλησαν τον Σαραϊτζί στην πλάτη την ώρα που περίμενε ένα λεωφορείο, αναφέρει η ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα