Συρια: αμεση εφαρμογη του σχεδιου αναν ζητα ο οηε

23:37 28/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να εφαρμόσει άμεσα το σχέδιο έξι σημείων του Οργανισμού για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα του. "Καλώ τον πρόεδρο Άσαντ να εφαρμόσει άμεσα...
τις δεσμεύσεις του. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", είπε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κουβέιτ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το συριακό καθεστώς έχει αποδεχτεί το σχέδιο έξι σημείων που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος
για τη Συρία Κόφι Άναν.
Εν τω μεταξύ, η Συρία θα απορρίψει κάθε πρωτοβουλία που θα προκύψει από τη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στη Βαγδάτη. Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ξεκίνησαν τη σύνταξη του τελικού ψηφίσματος για τη Συρία, το οποίο θα εγκριθεί από τους ηγέτες των χωρών στην αυριανή σύνοδό τους. Το ψήφισμα αναμένεται ότι θα καλεί τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να προχωρήσουν σε "εθνικό διάλογο".
"Μετά την αποβολή της από τον Αραβικό Σύνδεσμο η Συρία διατηρεί διμερείς σχέσεις με τις χώρες-μέλη αυτού του οργανισμού. Κατά συνέπεια, θα απορρίψει κάθε πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου, απ' όποιο επίπεδο και αν προέλθει αυτή", αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Τζιχάντ Μακντέσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα