Συριζα : συσταση εξεταστικης επιτροπης για μνημονιο και cds

09:50 17/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το... μνημόνιο και τα CDS αλλά και νομοθετική πρωτοβουλία για την επανεξέταση του συμβιβασμού με τη Siemens σχεδιάζει να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην...
Κουμουνδούρου μελετούν ακόμη τον χρόνο κατάθεσης πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ ανοικτή είναι
η ημερομηνία για τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το χρέος και το μνημόνιο. Προαναγγελία των πρωτοβουλιών αυτών έκανε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος είπε ότι «θέλουμε να κάνουμε προτάσεις, ώστε οι συγκεκριμένες επιτροπές να μην αποτελούνται μόνο από βουλευτές, αλλά να έχουν υποστηρικτική υποδομή έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν και να διαβάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να στελεχώνονται από ειδικά επιτελεία?».
Την ίδια χρονική στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με ανακοινώσεις να επιτίθενται στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δισ. ευρώ που αποφασίζει η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Με τον χαρακτηρισμό «άθλια ψέματα», ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων είχαν σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν αποτελούν αντίβαρο, προσθέτει, για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά συμπλήρωμά τους, σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα