Συστασεις ρεν στη γαλλια για τις οικονομικες μεταρρυθμισεις...

14:03 13/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Συστάσεις στο Παρίσι για να εργαστεί περισσότερο όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις απηύθυνε ο επίτροπος οικονομικών ...
υποθέσεων Όλι Ρεν.
«Η Γαλλία προχωρεί στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα, να δημιουργήσει σταθερά θεμέλια για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο Ρεν κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανυπομονεί
να ακούσει από τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί «με ποιον τρόπο προτίθεται να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους εργασίας που επιφέρει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού».
Η κυβέρνηση του Ζαν Μαρκ Ερό αποφάσισε να αυξήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που πληρώνουν οι εργοδότες και οι μισθωτοί για την χρηματοδότηση των συντάξεων.
Η Κομισιόν είχε επιμείνει, στις συστάσεις της στη Γαλλία, στην ανάγκη να αποφευχθεί η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρίνοντας ότι θα πρέπει αντιθέτως να μειωθεί το κόστος εργασίας.
Η γαλλική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι οι αυξήσεις αυτές θα αντισταθμιστούν για τους εργοδότες, χωρίς να εξηγήσει λεπτομερώς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τον σκοπό αυτό.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα