Τα μαζευει ο νταουνερ για τα περι «προεδρια των ελληνοκυπριων»

19:44 1/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα Ηνωμένα 'Εθνη και ο ίδιος αναγνωρίζουν πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Η δήλωσή του αυτή έγινε σήμερα, μετά τα όσα είχε πει πριν από... λίγες ημέρες στο Γκρίντρι περι «προεδρία των Ελληνοκυπρίων». Όπως τόνισε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, «ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία». Απέδωσε την αναφορά του, στο Γκρίντρι, σε «προεδρία των Ελληνοκυπρίων», στις δοσμένες συνθήκες
της στιγμής και στο πλαίσιο, όπως είπε, στο οποίο έπρεπε να χειριστεί τις συνομιλίες.
Ο Α. Ντάουνερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, απέφυγε να σχολιάσει τις έντονες επικρίσεις , που δέχεται από τα πολιτικά κόμματα. Τα Ηνωμένα Έθνη, υποστήριξε, επικεντρώνονται στην ουσία των διαπραγματεύσεων και ότι στόχος όλων είναι η επανένωση της διαιρεμένης Κύπρου.

Για το θέμα της ανταλλαγής από τις δυο πλευρές στοιχείων στο περιουσιακό, που ζήτησε με το πέρας της συνάντησης του Γκρίντρι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Α. Ντάουνερ είπε ότι έλαβε κάποια στοιχεία, αλλά όχι όλα.

Ανέφερε ότι, κατά την χθεσινή συνάντηση του με τον Έρογλου, αποκόμισε την εντύπωση ότι, την προσεχή εβδομάδα, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει περισσότερα στοιχεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα