''τασεις ανακαμψης στις ανεπτυγμενες οικονομιεσ''...

11:48 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τάσεις ανάκαμψης στις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά επιβράδυνση ή σταθεροποίηση στις αναπτυσσόμενες διαπιστώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)...

Σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΟΣΑ, η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη μοιάζει να ανακτά εν μέρει σφρίγος, αλλά αυτό «δεν αντανακλάται» προς το παρόν στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της.
Στην Ευρωζώνη, η αναπτυξιακή προοπτική εμφανίζεται
βελτιωμένη στην Ιταλία, ενώ στη Γερμανία επανέρχεται στα επίπεδα της τάσης, αναφέρει ο διεθνής οικονομικός οργανισμός.
Σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ, στο σύνολο των κρατών του Οργανισμού, στον οποίο ανήκουν οι 34 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, η ανάπτυξη μοιάζει να ανακτά ορισμένη ορμή.
Στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία οι δείκτες συνεχίζουν να καταδεικνύουν μια σταθεροποίηση της ανάπτυξης, ενώ στη Βρετανία η κατάσταση επανέρχεται στη σωστή κατεύθυνση, αν και η χώρα αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας των δημοσιονομικών περικοπών, όπως συμβαίνει και στον Καναδά.
Μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες δεν είναι μέλη του ΟΟΣΑ, η Κίνα αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη κοντά στον ρυθμό της τάσης, ενώ στην Ινδία, όπου η καταγραφόμενη δραστηριότητα ήταν κατώτερη της τάσης, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις βελτίωσης, αναφέρει ο ΟΟΣΑ. Αντιθέτως, στη Ρωσία και τη Βραζιλία η ανάπτυξη μοιάζει να οδεύει προς επιβράδυνση.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα