Θεατρο '' σκιων ''...

09:39 10/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ακόμα μια παράσταση κάκιστης ερμηνείας και αμφιβόλου ποιότητας παίχτηκε για πολλοστή φορά μπροστά στα αηδιασμένα πλέον μάτια μας, από τον γνωστό αόρατο θίασο αχυρανθρώπων που αρέσκονται να πιστεύουν ότι μας εκπροσωπούν...
και παλεύουν για τη σωτηρία μας . Μια καλοπαιγμένη παράσταση κομπάρσων που, μέσα στη γνωστή κρίση μεγαλείου τους, έχουν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, την ψευδαίσθηση ότι είναι πρωταγωνιστές.
Πρωταγωνιστές, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για κομπάρσους- ανδρείκελα και σκιάχτρα, θλιβερές '' σκιές '' που ο μοναδικός τους
στόχος είναι το να υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα καλά προμελετημένο σχέδιο υποδούλωσης, εξευτελισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Και υπηρετούν το έργο τους αυτό, με τέτοιο σθένος και τέτοιο ζήλο που αν και νιώθουν την ανάσα του λαού στο σβέρκο τους, που αν και γνωρίζουν καλά ότι πολύ σύντομα έρχεται η μέρα της σκληρής τιμωρίας που θα τους επιβληθεί για την ατιμωτική στάση και την προδοσία τους, συνεχίζουν και λειτουργούν με τον ίδιο πάντα ατιμωτικό τρόπο που αρμόζει μόνο σε φτηνούς και δεύτερους ανθρώπους.
Και ακριβώς αυτή η επιμονή τους και η στάση τους είναι που φωτίζει απόλυτα το σκηνικό, ως προς τη αθέατη πλευρά του πραγματικού ρόλου που '' παίζει '' ο καθένας τους, σε αυτή την κακόγουστη, χωρίς καμία απολύτως αισθητική παράσταση. Γιατί, ακόμα και αν κάποιοι από εμάς αμφιβάλλαμε, τώρα πια το ξέρουμε όλοι καλά. Σίγουρα το διακύβευμα, όπως ήδη έχω γράψει, ήταν ακριβό, είμαι όμως πια εντελώς σίγουρη ότι το τίμημα τελικά ήταν ακριβότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα