ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN

19:31 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το χαμό των τριών νέων ανθρώπων στο κτήριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου. Πολύς κόσμος πέρασε και άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη του Νώντα Τσακάλη, της Παρασκευή Ζούλια και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ενώ κόμματα και φορείς έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης προς τις οικογένειες... των θυμάτων.Ο Σπύρος Λυκούδης, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία, άφησαν από
ένα λουλούδι στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της Marfin, ενώ ο Σ. Λυκούδης δήλωσε: «Αφήσαμε λίγα λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της Μarfin και εκφράσαμε την εχθρότητά μας απέναντι στη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται».
Για την εγκληματική ενέργεια στη Marfin Bank έκαναν δηλώσεις και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ: "Ένας χρόνος πέρασε από την εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο τους τρεις συναδέλφους στην Μarfin Bank και στη σκέψη όλων μας παραμένει το τραγικό αυτό γεγονός, αποτέλεσμα μιας τυφλής και προβοκατόρικης βίας που ουδεμία σχέση έχει με τον τρόπο που επιλέγουν τα συνδικάτα να διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματα τους. Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την θλίψη μας για το χαμό τριών νέων ανθρώπων και αναμένουμε την απόδοση ευθυνών."Για ημέρα μνήμης έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος δηλώνοντας: «Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης για τους τρεις νέους ανθρώπους που πριν ένα χρόνο χάθηκαν άδικα στο χώρο εργασίας τους, θύματα μιας απρόκλητης δολοφονικής επίθεσης αλλά και της παραβίασης των μέτρων ασφαλείας που θα μπορούσαν να τους είχαν σώσει τη ζωή. Η απερίφραστη καταδίκη από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία δεν άφησε περιθώρια να θεωρηθεί η εγκληματική αυτή ενέργεια ως «αμφισβήτηση του συστήματος» και τα θύματα της ως «παράπλευρες απώλειες». Η παραπομπή των δολοφόνων στη δικαιοσύνη αποτελεί ελάχιστη ηθική υποχρέωση της πολιτείας στη μνήμη των θυμάτων."Η Δημοκρατική Συμμαχία πραγματοποίηση συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Marfin στη Σταδίου και η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα χρόνο μετά από την άνανδρη δολοφονία τριών νέων ανθρώπων στη Marfin, είμαστε εδώ σε μια συμβολική κίνηση, πρώτον για να τιμήσουμε τα τρία αυτά νεκρά παιδιά και να δηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε, δεύτερον για να καταδικάσουμε ότι ένα χρόνο μετά η Πολιτεία δεν έχει ακόμη συλλάβει κανέναν και τρίτον για να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι η απάντηση στα προβλήματα της εποχής δεν μπορεί να είναι η βία και η ανομία κάποιων αναρχοαυτόνομων φασιστοειδών».
Keywords
Τυχαία Θέματα