Τι συζητησε ο βενιζελος με την τροϊκα

15:13 7/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να καθοριστεί τώρα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του οικονομικού προγράμματος, το συνολικό πακέτο για το 2013-2014, και όχι «βήμα-βήμα», σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή...
τη θέση μετέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, και στους εκπροσώπους της Τρόικας, με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του στην Ιπποκράτους, το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Βενιζέλος,
κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε την ανάγκη να συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο, επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν, να παραπέμπουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ακόμη, έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει και πρωτίστως το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία έτη.

Τόνισε δε, την ανάγκη να επανεκτιμηθούν σε ρεαλιστική βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως η ύφεση για το 2012, που θα είναι μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας.

Επίσης, έγινε αναλυτική συζήτηση για την επιτάχυνση των ρυθμών στις διαθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και στην ανάγκη να υποστηριχθεί η Ελλάδα από την Κομισιόν και από τα κράτη - μέλη στη συγκρότηση του απολύτως αναγκαίου αναπτυξιακού, αλλά και του κοινωνικού πακέτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα