Το eurogroup ενεκρινε το δανεισμο της ισπανιας ...

17:16 20/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Δόθηκε η τελική έγκριση από το Eurogroup για τον δανεισμό της Ισπανίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Η έγκριση δόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωζώνη αναφέρεται ότι ...
το δάνειο προς την Ισπανία ανέρχεται στα 100 δις ευρώ, ενώ η πρώτη δόση της βοήθειας θα φτάσει τα 30 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των '' έκτακτων και αναπάντεχων χρηματοδοτικών αναγκών''.
Προβλέπεται ότι τα δάνεια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα έχουν, κατά μέσον όρο, περίοδο ωρίμανσης 12,5 έτη με τις εκάστοτε εκταμιεύσεις να έχουν ανώτατο όριο ωρίμανσης μέχρι 15 έτη. Παράλληλα το Eurogroup εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος και σε σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, όπως αυτές εντοπίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Η πρόοδος της χώρας στους παραπάνω τομείς θα παρακολουθείται στενά και θα εξετάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, παράλληλα με την πρόοδο στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα