Το λαθος του πεπονη ή πως δεν θα την γλιτωσει τελικα ο βενιζελος...

09:30 6/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Insider
Εξαιρετική η ανάλυση του crimenet (εδώ) γιά το "λάθος" του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη στον άνοιγμα του USB με τη Λίστα Λαγκάρντ. Θα μεταφέρω εδώ τον προβληματισμό πολύ έγκυρων...
νομικών κύκλων για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δηλώνουν πολύ υψηλά εισοδήματα και άρα δεν είναι αυταπόδεικτη η φοροδιαφυγή. Πως λοιπόν απαγγέλλονται κατηγορίες πριν καν οι "ύποπτες" κληθούν να παράσχουν εξηγήσεις για αυτές τις καταθέσεις
στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του ΣΔΟΕ; Εκτός βεβαίως εάν ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει άλλα στοιχεία στην διάθεση του που αφορούν σύσταση και συμμορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οπότε θα πρέπει να αναμένονται πιθανότατα έως και προφυλακίσεις.
Και θα προσθέσω έναν δικό μου προβληματισμό: πως είναι δυνατόν, λογικά και όχι νομικά, να εγκαλείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για αλλοίωση της λίστας που περιλαμβανόταν στο USB που παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Θα είχε νόημα να μιλάει κανείς για αλλοίωση της λίστας εάν πχ το USB είχε βρεθεί στο σπίτι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ποιό είναι το πραγματικό νομικό θέμα; η υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και η διατήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων από πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα- και αυτό φαίνεται να το έχουν παραβλέψει όλοι, παρά το ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι ...σκέτη φωτιά.
Και βεβαίως αυτά τα αδικήματα εμπίπτουν στο "αλεξίπτωτο" της ευθύνης Υπουργών όσο εμπίπτει και το να ... κλέψει ένας υπουργός ένα πορτοφόλι ή να διατηρεί αρχείο με ...παιδική πορνογραφία: ειναι του κοινού ποινικού δικαίου και πάνε στην Τακτική Δικαιοσύνη. Και ενδεχόμενη καταδίκη σημαίνει πολλά χρόνια φυλακή.
Αλλά αυτά τα αδικήματα βαρύνουν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο ακριβώς βαρύνουν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Αρα, θα πρέπει η δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία δύο ξεχωριστά θέματα:
α) τις ενδεχόμενες "χάρες" Υπουργού προς τις ξαδέλφες του και τι σημαίνει αυτό ποινικά εφόσον υπάρχει φοροδιαφυγή και βρώμικο χρήμα
β) την διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ από όλους όσους την είχαν στα χέρια τους.
Δύο τελείως μα τελείως ξεχωριστά θέματα.
Τυχόν σπουδή να "κλείσει η υπόθεση" με την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως μοναδικού υπεύθυνου για όλους τους χειρισμούς γύρω από την Λίστα Λαγκάρντ φοβάμαι ότι δεν θα ...φτουρήσει. Μάλλον και θα δώσει το χαριστικό βόλι στο Πασόκ αλλά και δεν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να μακροημερεύσει.
Δεν εμποδίζει κανείς τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δεχτεί την αναστολή της ιδιότητας του Προέδρου του Πασόκ έως την διαλεύκανση της υπόθεσης από τηνΤακτική Δικαιοσύνη, ενώ η Κοινοβουλευτική ομάδα του Πασόκ θα εξακολουθεί να στηρίζει την Κυβέρνηση.
Δεν επιτρέπεται η χώρα να κρατηθεί όμηρη των προσωπικών χειρισμών του Ευάγγελου Βενιζέλου για ένα ...USB, έστω και αν αυτό περιείχε την Λίστα Λαγκάρντ.
Και καλό θα ήταν να το καταλάβει αυτό το Μαξίμου εγκαίρως. Των Φώτων είναι άλλωστε σήμερα, ίσως βοηθήσει η μέρα να ...φωτιστούν κάποια μυαλά.
Υ.Γ. Δεν έχουμε ξεχάσει ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου ούτε το άλλο "δεξί του χέρι", τον Παύλο Γερουλάνο, ούτε και το σύστημα με το οποίο Υπουργοί κάναν "χάρες" αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Θα επανέλθουμε σύντομα. Προέχει όμως το να μην μπεί η χώρα σε περιπέτειες από ενδεχόμενη σπουδή τουΜαξίμου να προστατεύσει τον κυβερνητικό εταίρο: L'etat c' est ne pas ...Vaggelis
Keywords
Τυχαία Θέματα