Το ταξιδι για την "ιθακη" του ελληνα πρωθυπουργου... ( υ.γ.απο ν.κουτρικα )

23:58 20/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης
Δημοσιογράφος-Πρ.Ευρωβουλευτής ΝΔ
(απο την εφημερίδα "Δημοκρατία")
OΛΙΚΗ επαναφορά στην αξιοπιστία της χώρας, είναι ο στόχος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τις διεθνείς επαφές που αρχίζουν αυτή την...
εβδομάδα και θα συνεχισθούν επί δυο περίπου μήνες, έως την Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

“Η Ευρώπη έχει χρέος
ν’ακούσει την φωνή της Ελλάδας” θα είναι το καινούργιο μήνυμα που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα επιχειρήσει να μεταδώσει ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και φιλοξενώντας στην Αθήνα, προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που σκοπό έχουν την μεταστροφή του αρνητικού κλίματος κατά της εικόνας που έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα.

Με τη φανέλα της εθνικής και το ‘’10’’ το καλό στην πλάτη, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και ελπίδα μια ομολογουμένως, επίπονη προσπάθεια για να ανατρέψει τα δεδομένα. Κυρίως όμως, να πείσει τους εταίρους μας στην ΕΕ ότι “οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει πολλά και πάνω από τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η υπαγωγή στο Μνημόνιο και τους επαχθείς του όρους”.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ότι “Η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός της χώρας, παραμένουν πιστοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από την ιδέα της παραμονής στο ευρώ και την Ευρωζώνη”. Όσον αφορά αποκλειστικά στον Αντώνη Σαμαρά “είναι βαθειά η πίστη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και πως οι θυσίες του Ελληνικού λαού σύντομα θα βρουν ανταπόκριση και η ανάκαμψη δεν θ’ αργήσει να φανεί’’.
ΓΙΑ ΤΟΝ Έλληνα Πρωθυπουργό, η εξόρμηση στην Ευρώπη παρομοιάζεται με την «κατάκτηση της Δύσης». Και πράγματι, αν το δει κάποιος με ψύχραιμο μάτι, οι επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στην σκακιέρα της διπλωματίας, της πολιτικής και φυσικά της οικονομίας, όλα τα χαρακτηριστικά οδηγούν στη μάχη για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
ΚΑΙ στις επαφές αυτές παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να αναδείξει τα προσόντα εκείνα που θα τον κατατάξουν στους ηγέτες. Όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ενωμένης Ευρώπης.
ΠΡΟΣ όφελος της Πατρίδας μας και φυσικά του ιδίου.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ γνωρίζει ότι θα δώσει αγώνα και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, η συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, θα έχουν το χαρακτήρα «πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα και ποιά είναι τα μέτρα που καταδεικνύουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης να βρει διέξοδο από την κρίση»

Ο Πρόεδρος του Eurogroup έχει καλές προθέσεις. Βρίσκεται στην Ελλάδα ως προπομπός των προγραμματισμένων συνεδριάσεων και ενδεχομένως, να υποδείξει αλλαγές που, ίσως, απαιτούνται ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές στην εκταμίευση των δόσεων. Ιδιαίτερα εκείνης των 31,5 δις ευρώ στα μέσα (20) Σεπτεμβρίου.

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ το κλίμα θα είναι διαφορετικό. Η προεκλογική εκστρατεία έχει εξελιχθεί σε «Τρωικό Πόλεμο», με θύμα, δυστυχώς, τ
Keywords
Τυχαία Θέματα