ΤΟΜΣΕΝ:ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

19:41 18/5/2011 - Πηγή: Fimotro
«Όχι» σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και σε αυξήσεις φόρων, είπε ο Πολ Τόμσεν. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist...

o αξιωματούχος του ΔΝΤ είπε: «Τα εύκολα για την κυβέρνηση τέλειωσαν», προέβλεψε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει τουλάχιστον κατά 1% τις αρχικές προβλέψεις του Μνημονίου, ενώ προειδοποίησε ότι χωρίς την επιταχύνση των μεταρρυθμίσεων το έλλειμμα του Προϋπολογισμού θα υποχωρήσει οριακά μόνο κάτω από το 10% του ΑΕΠ.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποδώσει μέχρι στιγμής κάποια αποτελέσματα. Ωστόσο προέβλεψε ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει μία νέα πνοή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ορατός είναι ο κίνδυνος εκτροχιασμού του.
Οπως είπε χαρακτηριστικά τα «εύκολα για την ελληνική κυβέρνηση τελείωσαν» επισημαίνοντας ότι εφεξής θα πρέπει να προχωρήσει σε «δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Ελλάδα οφείλει να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερα όσες αφορούν στη σμίκρυνση του δημόσιου τομέα" είπε ο κ. Τόμσεν όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ εκτίμησε ότι σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής κινδυνεύει να "εκτροχιαστεί"
Γ. Σταρκ: "Συνταγή καταστροφής μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους
"Συνταγή καταστροφής" χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, το μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιούργκεν Στάρκ, στη διάρκεια της δικής του ομιλίας στο συνέδριο.
"Αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μια αναδιάρθρωση, υποτίμηση (της αξίας των ομολόγων) ή άλλο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων" της Ελλάδας, επεσήμανε ο κ.Στάρκ καθώς η επιλογή της "αναδιάταξης" χρέους κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, ιδίως από τη στιγμή που δεν αποκλείστηκε τη Δευτέρα από τον επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.
Ελλάδα δεν έχει αλλό τρόπο παρά να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή (...) μια αναδιάρθρωση αποτελεί συνταγή καταστροφής, που θα άφηνε στον αέρα όλες τις ελληνικές τράπεζες", επέμεινε ο κ.Στάρκ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα