Τωρα που kaλομαθαμε...

01:01 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Και έτσι όπως καλομάθαμε (μας καλομάθατε για να είμαστε ακριβέστεροι), έτσι όπως μας καλόμαθε λοιπόν η τελευταία αυτή κυβέρνηση σε τρικομματική ή δικομματική εσχάτως μορφή, δεν έχει καμία σημασία,...
θέλουμε κι άλλο.
Μάθαμε, και σπεύδω να προσθέσω πολύ καλά κάναμε, για τα αδικήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου και της μισής του οικογένειας, για τα αντίστοιχα του Γαβαλά, του Ρέστη, του Λαυρεντιάδη
και όλων των άλλων επιχειρηματιών που πέρασαν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού.
Μάθαμε για τα οικονομικά εγκλήματα άλλων συνανθρώπων μας που φυλακίζονται σωρηδόν γιατί δεν πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μάθαμε εσχάτως σε πολλαπλά επεισόδια και τα όσα εδώ και χρόνια ανενόχλητη έκανε η Χρυσή Αυγή. Τα μάθαμε όλα με κάθε λεπτομέρεια, όλα βγήκαν στο φως, στο όνομα της δικαιοσύνης, της νομιμότητας, της κάθαρσης, της ηθικής τάξης, του δικαίου.
Υπάρχουν όμως και τα άλλα, αυτά που δε μάθαμε. Αυτά που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτά που ''θάβονται''. Επιμελώς. Αυτά που δεν τα βλέπει ανθρώπου μάτι. Χρόνια τώρα.
Τώρα όμως τα θέλουμε και αυτά. Γιατί τώρα καλομάθαμε. Και θέλουμε να τα μάθουμε όλα. Δε θα αρκεστούμε πια σε αποκαλύψεις α λα καρτ.
Ναι, θέλουμε να μάθουμε για τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, θέλουμε να γίνει έλεγχος και να χυθεί άπλετο φως στους λογαριασμούς που διατηρεί- αν διατηρεί- το συγκεκριμένο κόμμα. Θέλουμε να μάθουμε ποιος το χρηματοδοτεί.
Όλο αυτό όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε και για τα οικονομικά των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.
Να μάθουμε για τα χρήματα που έχουν στα ταμεία τους, για τις χρηματοδοτήσεις, τα δάνεια, τις εγγυήσεις με τις οποίες εξασφάλισαν τα δάνεια αυτά από τις ελληνικές τράπεζες.
Να μάθουμε για τα χρέη τους, για τα λειτουργικά τους έξοδα, για τους υπαλλήλους που απασχολούν.
Και πέρα από αυτά να μάθουμε και τα άλλα, αφού τώρα καλομάθαμε.
Για τα χρήματα που ομολόγησαν ότι πήραν για το κόμμα τους μπροστά στις κάμερες και στην αίθουσα της Βουλής οι Τσουκάτος και Μαντέλης.
Να μάθουμε και για την ουσία της λίστας Λαγκάρντ και για το αν θα πληρώσει κανείς από αυτούς που φιγουράρουν σε αυτήν, αλλά και για το πότε θα δικαστεί ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Να μάθουμε και για το πως περνά ο κύριος Χριστοφοράκος εκεί που βρίσκεται, αλλά και για τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα της SIEMENS η οποία ''χρηματοδοτούσε'' κανονικά πρόσωπα, κόμματα και ένας θεός ξέρει πόσους και ποιους άλλους.
Μας καλομάθατε, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη και πλέον δεν μας αρκούν τα λίγα. Θέλουμε αυτό που εσείς μας διδάξετε, θέλουμε αυτό που εσείς μας μαθαίνετε, μαζί με τους προκατόχους σας τα τρία τελευταία σκληρά χρόνια των Μνημονίων, των Μνημονίων που κάποιος είπε ότι είναι ευτυχία. Μας καλομάθατε και θέλουμε διαφάνεια, δημοκρατία, κάθαρση. Με ελεγχόμενους όμως όλους. Και όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα