Τραπεζικο λογαριασμο για τα επειγοντα περιστατικα ανοιξαν οι φαρμακοποιοι της αττικης

16:29 7/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά φαρμάκων, τα οποία θα διατίθενται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, δημιούργησε ο Φαρμακευτικός...
Σύλλογος Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός του Συλλόγου Κώστας Λουράντος, η ειδική υπηρεσία βοήθειας που έχει συστήσει ο ΦΣΑ δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για έλλειψη φαρμάκων.
«Το θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης εξελίσσεται όχι απλώς σε τραγωδία, αλλά σε απειλή για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Λουράντος, προσθέτοντας ότι ο ΦΣΑ αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά των πολιτικών
προσώπων, τα οποία διαχειρίστηκαν την κρίση και με τους χειρισμούς τους επέτειναν το πρόβλημα.
Στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους ασθενείς, ο ΦΣΑ συστήνει επιτροπή η οποία θα αξιολογεί τα περιστατικά για τα οποία θα διατίθενται χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά φαρμάκων.
Με την κίνηση αυτή, ο ΦΣΑ θέλει να υπογραμμίσει ότι για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι πάντως συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
«Στερέψαμε», είπε ο κ. Λουράντος, «δεν έχουμε χρήματα να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ. Καθημερινά, κλείνουν φαρμακεία, όχι λόγω κακοδιαχείρησης ή λόγω δικών τους χρεών, αλλά λόγω των τεραστίων οφειλών από το αφερέγγυο ασφαλιστικό σύστημα».
Ο κ. Λουράντος εμφανίστηκε δύσπιστος απέναντι στις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για καταβολές χρημάτων, ακόμα και όταν, όπως είπε, προέρχονται από «καλοπροαίρετους ανθρώπους». Υπογράμμισε ότι, ήδη, η τρίτη δόση των οφειλών του Μαρτίου βρίσκεται στον αέρα, παρά τις υποσχέσεις, ενώ κανείς δεν μιλά για τον Απρίλιο, ούτε βέβαια για τον Μάϊο.
Keywords
Τυχαία Θέματα