Τρυπα εως 62 δις. ευρω στις ισπανικες τραπεζες

09:14 22/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Από 16 δισ. έως και 62 δισ. ευρώ είναι η κεφαλαιακή «τρύπα» των ισπανικών τραπεζών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανεξάρτητων συμβουλευτικών εταιρειών. Πρόκειται για ποσό υψηλότερο από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για κεφαλαιακές ανάγκες...
37 δισ. ευρώ, αλλά χαμηλότερο από τα 100 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία με την Ε.Ε.
Ως εκ τούτου, η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας έσπευσε να ανακοινώσει
πως η συμφωνία των 100 δισ. ευρώ με την Ε.Ε. προσφέρει ευρύτατα περιθώρια για να διορθωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισπανίας δεν χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια και ότι τα προβλήματα περιορίζονται σε μία συγκεκριμένη ομάδα μικρότερων τραπεζών, για τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες δράσεις.
Αναδιάρθρωση
Πλην, όμως, αναλυτές υποστηρίζουν πως εάν συνεχιστούν οι πιέσεις που δέχεται η Μαδρίτη από τις αγορές, τότε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενδεχομένως να μην αποφύγει το πλήρες πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Επιπλέον, τα αποτελέσματα πιο λεπτομερούς ελέγχου αναμένονται το Σεπτέμβριο, με τις ισπανικές τράπεζες να καλούνται μεν να παρουσιάσουν εντός δεκαπέντε ημερών τα σχέδια για την αναδιάρθρωσή τους, αλλά ώσπου να εφαρμοστούν τα μέτρα που θα προτείνουν θα μεσολαβήσει διάστημα εννέα μηνών πολύ μακρά περίοδος για τις αγορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα