Ττε: δεν μεροληπτουμε στην εποπτεια των ασφαλιστικων επιχειρησεων

«Η Τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα», διαβεβαιώνει η ΤτΕ με έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Οικονομικών ο...
βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας
Αϊβαλιώτης, επικαλούμενος καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί διαφοροποιημένη τακτική στους ελέγχους των ξένων συμφερόντων ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας σε σχέση με την τακτική της για τις ασφαλιστικές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών».
Στο έγγραφο της ΤτΕ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο άσκησης των εποπτικών της καθηκόντων αντιμετωπίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ελληνικό και το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο».
Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι «οι θυγατρικές ξένων ασφαλιστικών ομίλων που λειτουργούν στη χώρα μας και έχουν αδειοδοτηθεί από την ελληνική εποπτική αρχή, είναι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα εγκατεστημένα υποκαταστήματα ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων εποπτεύονται, με βάση το κοινοτικό δίκαιο, από την εποπτική αρχή της χώρας καταγωγής τους».
Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει ότι «έχει πραγματοποιήσει εντός του 2011 μεγάλο αριθμό εποπτικών παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και περισσότεροι από 100 επιτόπιοι έλεγχοι, που κάλυψαν το σύνολο των εποπτευομένων από αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των 17 εταιρειών ξένων συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».
Τέλος, η ΤτΕ διευκρινίζει ότι «η συχνότητα και το είδος των εποπτικών παρεμβάσεων σε κάποια επιχείρηση, καθορίζεται κατά κύριο λόγο από το είδος και την ένταση των εποπτικών προβλημάτων που παρουσιάζει και όχι από την εθνικότητα των μετόχων της».
Keywords
Τυχαία Θέματα