Βενιζελος - to teλος μιας εποχης και η δυναστεια των παπανδρεου!

11:23 19/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Παλιός Χ"
Μετά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και την οικονομική κατάρρευση της χώρας, η παραίτηση και απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου ήταν θέμα χρόνου. Ήρθε, λίγους μήνες αργότερα μετά την προσωρινή...
«παραίτηση» του, των ολίγων ωρών του Ιουνίου, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση απομακρυνσής
του, φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί αμέσως μετά το Καστελόριζο και τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
Οι «εγκέφαλοι» με σημαδεμένη τράπουλα, προχώρησαν στην υλοποίηση του σχεδίου, «διορίζοντας» ένα πρόσωπο, που το 2009 το βράδυ των εκλογών, πήγε στο Ζάππειο και αυτoχρίστηκε αρχηγός, δημιουργώντας τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ και αμφισβήτηση του προέδρου του. Η αμφισβήτηση έφερε κάλπες και ένα εκατομμύριο ψήφους στο Γιώργο Παπανδρέου. Τι είναι η «πολιτική» και οι «πολιτικοί». Ο νέος και μοναδικός υποψήφιος, (εκλογή παρωδία) έπρεπε να οριστεί αρχηγός, διότι έτσι ήθελε το κατεστημένο, ξυπνώντας μνήμες και δόξες του παρελθόντος.
Όπως είπε ο ίδιος: Σήμερα 18 του Μάρτη, επέτειος του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, «συναντάτε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία»(προφανώς θα εννοούσε έναν νέο Βενιζέλο!)...και μπαίνει η άνοιξη με την εαρινή ισημερία...! Στοχαστής, ποιητής, φιλόσοφος ο Βενιζέλος, αλλά και εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών!
Έτσι γεννήθηκε ο νέος Μεσσίας του ΠΑΣΟΚ και της χώρας που θα δώσει «το φιλί της ζωής», κερδίζοντας επικοινωνιακά τη μάχη, στρέφοντας τα φώτα επάνω του μέχρι τις εκλογές. Όπλο του οι 240 χιλιάδες,(υπάρχουν τόσοι πολλοί;) περίπου υποστηρικτές του, με κάλπες σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία της 3ης κυρίως ηλικίας, ως μοναδικού υποψήφιου. Του έδωσαν 98% όπως και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όταν το 2009 ψήφισαν 3 εκ. που σήμερα είναι άστεγοι πολιτικά.. Βέβαιον είναι, ότι η δυναστεία των Παπανδρέου, «προσωρινά» θα βρίσκεται στο περιθώριο. Η μάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων θα είναι σκληρή και αμφίρροπη. Πλατείες μπαλκόνια και μεγάλες φιέστες, θα δώσουν τη θέση τους στα ΜΜΕ.
Η Ν.Δ. αν θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος, πρέπει να τρέξει με ταχύτητα φωτός για να προφθάσει τις εξελίξεις. «Τι Βενιζέλος τι Παπανδρέου, είναι συνένοχος, δεν είναι αρκετό». Μεγαλοεκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές ΜΜΕ και διαπλεκόμενα επιθυμούν τον συνταγματολόγο! Το κατεστημένο και η διαπλοκή δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη νομή και διαχείριση της εξουσίας. Θα ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο;
Ο Αβραάμ Λίνκολ έλεγε: «..μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο μερικές φορές, μπορείς να κοροϊδεύεις ένα μέρος του κόσμου κάθε φορά. Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο κάθε φορά».
Το λόγο τώρα έχει ο Ελληνικός λαός, που αυτή τη φορά θα ανατρέψει όλες τις προβλέψεις και δημοσκοπήσεις με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της παράταξης που θα τον έχει πείσει για την εντιμότητα της και όχι με αιφνιδιασμούς και παραμύθια για να γαντζωθεί στην εξουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα