Υπ. παιδειας : θα μπουν τελος στα φεουδα των πανεπιστημιακων

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Παιδείας στο ζήτημα της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια μιας «μειοψηφίας μέσα στα πανεπιστήμια να συντηρηθούν...
φέουδα ανομίας» και καταγγέλλοντας παράνομες προσλήψεις εκατοντάδων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία.
Σε non paper, το υπουργείο Παιδείας
ανεβάζει τους τόνους στην κόντρα με τα τέσσερα πανεπιστήμια (Αθηνών, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρών) που δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων τους, λέγοντας: «Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το «παράθυρο» εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους «φαντάσματα». Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου ποιός έχει μπάρμπα στη Κορώνη».
Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν και άλλα ιδρύματα, όπως το Πάντειο και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν απέστειλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ, καλούνται εντός πέντε ημερών να απογραφούν μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι δεν το κάνουν, θα τεθούν σε αργία. Ο γ.γ. του συλλόγου υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Δ. Σακκάτος, πάντως, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, υποστήριξε ότι τα πλήρη στοιχεία, όπως τα χρόνια υπηρεσίας ή οι τίτλοι σπουδών τους βρίσκονται κατατεθειμένα στις διευθύνσεις προσωπικού των ΑΕΙ που είναι κλειστές λόγω κινητοποιήσεων και άφησε να εννοηθεί ότι το πιθανότερο είναι να στείλουν μόνον τα βασικά στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Από το : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα