Softomotive: Η Microsoft κοντά στην εξαγορά της ελληνικής Start up ρομποτικών συστημάτων [vid]

11:22 2/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Softomotive: Η Microsoft μετέτρεψε το ενδιαφέρον της σε πρόταση εξαγοράς  για την ελληνική Start up που μετέφερε την έδρα της από την Αθήνα στο Λονδίνο το 2015 και κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation – RPA). Οι συνομιλίες είναι στο τελικό στάδιο και η συμφωνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Εκπρόσωποι της Microsoft

και της Softomotive αρνήθηκαν να σχολιάσουν το deal που είναι στα σκαριά.

Ποια είναι και τι κάνει η Softomotive

Η Softomotive ειδικεύεται στην τεχνολογία αυτοματισμού ρομπότ και σε λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αυτοματοποιώντας επαναλαμβανόμενες, μη αυτόματες εργασίες, όπως εισαγωγή δεδομένων σε υπολογιστικά φύλλα. Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται στον χώρο της Υγείας, το τραπεζικό σύστημα,τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις τηλεπικοινωνίες.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα από τον Μάριο Σταυρόπουλο (δεξιά μπροστά) και τον Αργύρη Κανίνη (αριστερά μπροστά) και ασχολείται με τις αυτοματοποιημένες εργασίες σε μια επιφάνεια εργασίας μέσω Visual Basic Scripts.

Το 2008 δημιούργησε τη πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνεια εργασίας, WinAutomation, και το 2016 την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT. Σήμερα η Softomotive εξυπηρετεί τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Με απλά λόγια οι παραπάνω πλατφόρμες επιτρέπουν την δημιουργία bots που εκπαιδεύονται και μαθαίνουν από το τμήμα IT να εκτελούν πολλές και διάφορες υπολογιστικές εργασίες απελευθερώνοντας πόρους από το IT για άλλες πιο δημιουργικές και ποιοτικές εργασίες . Ίσως η πιο απλή λειτουργία ενός bot μπορεί να είναι η αυτοματοποιημένη απάντηση σε emails, η εύρεση πληροφοριών σε ένα φύλο Excel, μέχρι εργασίες σε ένα ERP σύστημα, η ακύρωση εισιτηρίων και επιστροφή χρημάτων και οποιαδήποτε σχεδόν υπολογιστική εργασία.

Η εταιρία κατάφερε να αντλήσει 25 εκατομμύρια δολάρια το 2018 από την εταιρεία επενδύσεων Grafton Capital.

Η Softomotive ανταγωνίζεται με  εταιρείες όπως η Automation Anywhere Inc. και η UiPath, η οποία πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα η Microsoft, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, δημοσίευσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς η λόγω πανδημίας αύξηση της απομακρυσμένης εργασίας επιτάχυνε τη ζήτηση για τα προϊόντα cloud-computing και παράλληλα το ενδιαφέρον της για την softmotive λόγω αντικειμένου.

Το RPA είναι μια από τις πιο hot τεχνολογίες σήμερα με ένα προβλεπόμενο τζίρο 8,6 δισ. δολ. μέχρι το 2023 και η προφανώς η microsoft ενδιαφέρεται για την Softomotive καθώς αυτή έχει ήδη μεγάλο πελατολόγιο που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Μια διαφορετική προσέγγιση του Robotic Process Automation

Ο Μάριος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα, το 1971 και είναι ο συνιδρυτής και η CEΟ της Softomotive και ασχολείται πάνω από είκοσι χρόνια με πάθος για τεχνολογική καινοτομία, ειδικά επικεντρωμένη στον τελικό χρήστη. Έχει πτυχίο στην Πληροφορική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2005, ίδρυσε τη Softomotive, η οποία έχει πλέον περισσότερους από 8.000 πελάτες παγκοσμίως και επικεντρώνεται σε μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο (People1st) για το RPA, η οποία είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης του RPA επιτρέποντας σε όλους τους πολίτες δυνητικά να γίνουν προγραμματιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα