Άλκης Γιαννακάς: Όλη η αλήθεια για «το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» [vids]

Άλκης Γιαννακάς: Ο Άλκης Γιαννακάς είχε καθιερωθεί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά ως το κακό παιδί.  Ο γοητευτικός νέος που ήταν αλήτης, ντεντιμπόυ και που όλες τον ερωτεύονται παρόλο τον ατίθασο χαρακτήρα του.

Η εικόνα αυτή του Άλκη Γιαννακά όμως προέκυψε από τον ρόλο του στην περίφημη ταινία «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» και που ήταν αυτή η ταινία που τον καθιέρωσε στο χώρο. Στην ταινία ο Γιαννακάς υποδύεται έναν γοητευτικό χαρτοπαίκτη, αποτυχημένο πυγμάχο, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, που συντηρείται κυρίως από πλούσιες γυναίκες. Η Αλεξάνδρα Λαδικού γίνεται

ο επόμενος στόχος του. Τον ερωτεύεται παράφορα και του πληρώνει όλα τα έξοδα, ακόμα και τις χασούρες από τα χαρτιά και τα νυχτοπερπατήματά του στα νυχτερινά μαγαζιά. Ο ίδιος οργανώνει ένα σχέδιο για να καταφέρει να της αποσπάσει όλη την περιουσία, αλλά η ερωμένη του σπριπτιζέζ,  Ζέτα Αποστόλου του χαλάει τα σχέδια.

Με τολμηρές σκηνές για την εποχή της η ταινία, που προβλήθηκε το 1965, προκάλεσε θόρυβο.

Η αρχή έγινε αφού μετά την ταινία ο Άλκης Γιαννακάς έγινε ο σούπερ γόης της εποχής. Οι γυναίκες τον κυνηγούν, και όπως είχε δηλώσει η Γκιζέλα Ντάλι, που υπήρξε χρόνια σύντροφός του, «Ήταν ο ωραιότερος και πιο περιζήτητος άντρας και ήταν δικός μου».

Πως ήταν στην πραγματικότητα όμως ο Άλκης Γιαννακάς;

Πριν τον ανακαλύψει ο σκηνοθέτης Μανώλης Σκουλόυδης και του προτείνει ρόλο στην ταινία «Ένας Ντελικανής» ο Γιαννακάς ήταν ένα ατίθασο παιδί. Ήταν μόλις 17 χρόνων όταν κλήθηκε να μπει στο χώρο του κινηματογράφου και οι δημοσιογράφοι της εποχής μιλούσαν για έναν αλητάκο που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στην ενήλικη ζωή.

Πολλές φορές την κοπάναγε από τα γυρίσματα για να πάει βόλτα με τους φίλους του κάνοντας έξαλλο το σκηνοθέτη και τον παραγωγό της ταινίας. Ήταν άλλωστε και ένας έφηβος που περισσότερο εντυπωσιαζόταν από τις μηχανές παρά από τις κάμερες. Ο ορμητικός νέος πηδούσε από το παράθυρο για να το σκάσει και οι υπεύθυνοι των γυρισμάτων χρειάστηκε να καλέσουν μέχρι και την τροχαία για να τον εντοπίσουν.

Όλα αυτά όμως αφορούν την νιότη του. Ο Άλκης Γιαννακάς στο τέλος της δεκαετίας του ’80 αποτραβιέται από τα φώτα της δημοσιότητας και εγκαταλείπει την ηθοποιία. Στην ενήλικη ζωή του είναι ένας σεμνός και ευγενικός άνθρωπος που ζει παντρεμένος στην πλατεία Αμερικής και κάθε πρωί πίνει τον καφέ στο σπίτι του ηθοποιού παρέα με τους παλιούς του φίλους.

Keywords
Αναζητήσεις
ζετα αποστολου και γιαννακας βιντεο
Τυχαία Θέματα