Καναδάς μακελειό: Αυτός είναι ο οδοντίατρος που σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους [vid]

Καναδάς μακελειό: «Η τραγωδία αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί. Η βία δεν είχε ποτέ θέση στην χώρα μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Αν και η επιδημία μας εμποδίζει να συγκεντρωθούμε για να τιμήσουμε τα θύματα, θα αποδώσουμε εικονική τιμή στην μνήμη των θυμάτων σε ομάδα του Facebook στις 19.00 (τοπική ώρα)», πρόσθεσε.

Ο καναδός πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν το όνομα ή φωτογραφίες

του δράστη αυτών των τρομερών πράξεων. «Ας μην του κάνουμε αυτό το δώρο, ας επικεντρωθούμε στα θύματα και τους συγγενείς τους». Ένοπλος 51χρονος οδοντίατρος σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας της Νέας Σκωτίας την νύκτα του Σαββάτου. Έπειτα από 12ωρη καταδίωξη σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.

Ο 51χρονος που διατηρεί οδοντοτεχνικό εργαστήριο μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και άνοιξε πυρ με το αυτοκίνητο του στο οποίο είχε κάνει μετατροπές για να μοιάζει με περιπολικό. Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς εκτός του δράστη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο.

51-year-old Gabriel Wortman is the suspect in our active shooter investigation in #Portapique. There are several victims. He is considered armed & dangerous. If you see him, call 911. DO NOT approach. He’s described as a white man, bald, 6’2-6’3 with green eyes. pic.twitter.com/Y2nJNULlkn

— RCMP, Nova Scotia (@RCMPNS) April 19, 2020


Ο 51 ετών οδοντίατρος Γκάμπριελ Γουόρτμαν πέρα από τη δική του αστυνομική αμφίεση είχε μετατρέψει και το αυτοκίνητό του σε αστυνομικό, με στόχο να σκορπίσει το θάνατο σε διαφορετικά σημεία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά. Ξεκίνησε από την παραθαλάσσια αγροτική περιοχή του Πόρταπικ, εκεί όπου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε διάφορα πτώματα.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχαν διαπραχθεί φόνοι αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε για πυροβολισμούς σε κατοικία, στη μικρή, παραθαλάσσια κοινότητα Πόρταπικ, περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια από την επαρχιακή πρωτεύουσα Χάλιφαξ. Έξω και μέσα στο οίκημα αυτό, βρέθηκαν «πολλοί» νεκροί, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας. Είχαν επίσης γίνει εμπρησμοί σε διάφορα σπίτια στην κοινότητα.

Ανάμεσα στα θύματα του Γουόρτμαν συμπεριλαμβάνεται και μια 23χρονη αστυνομικός, η Χέιντι Στήβενσον, μητέρα δύο παιδιών. Η αστυνομία είχε καλέσει τους κατοίκους του Πόρταπικ να παραμείνουν στα σπίτιά τους και να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δράστη. Ο δράστης διέιθετε ένα δεύτερο αυτοκίνητο για να μπορεί να διαφύγει, αλλά μετά από 12ωρη καταδίωξη, συνελήφθη σε πρατήριο καυσίμων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Χάλιφαξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καναδάς, Αυτός, [vid],kanadas, aftos, [vid]