Μετακινήσεις – Μέτρα: Σε καθεστώς προστασίας οι «καθαρές περιοχές»

13:25 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Μετακινήσεις – Μέτρα: Η πλήρης απελευθέρωση μετακινήσεων για τους κατοίκους της Αττικής αναμένεται από τις 18 Μαΐου και μετά. Τότε θα επιτραπεί και η μετάβαση τους, σε περιοχές εκτός του νομού κατοικίας τους.

Κριτήριο θα είναι τα τοπικά κρούσματα της επιδημίας και η καθαρότητα από κρούσματα, άλλων περιοχών.  Δηλαδή να μην γίνει αθέλητα μεταφορά του ιό από κατοίκους της Αθήνας κι άλλων πόλεων, σε περιοχές που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο αριθμό νοσούντων.

Έτσι

λοιπόν, αν και υπήρχε αναφορά ότι μετά από δύο εβδομάδες θα δρομολογηθεί γενική «απελευθέρωση» των μετακινήσεων εντός της Ελλάδος, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας προσανατολίζεται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Εξ άλλου είναι δεδηλωμένη η επιθυμία πολλών δημάρχων ότι δεν επιθυμούν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, εμμένοντας στις θέσεις που είχαν και πριν το Πάσχα. Πολύ πιθανόν λοιπόν να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί. Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα ισχύσει ακριβώς και για τα νησιά που στηρίζονται κάθε καλοκαίρι στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «θα δώσουμε την δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι υπό συγκεκριμένους όρους, που όλα αυτά θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Άρα όλα αυτά, θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα.

Ο στόχος δεν είναι να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στα χωριά τους και να νοσήσουν αλλά να τους δώσουμε ψυχικό και ψυχολογικό διέξοδο. Άρα υπομονή, έχουμε -μέχρι τις 18 Μαΐου».

Βεβαίως παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι τα κριτήρια για τον «αποκλεισμό» περιοχών από τις επισκέψεις των αστικών κέντρων κι αν αυτό προκαλέσει καταγγελίες κι αναφορές για όχι ισότιμες επιλογές. Και τι ισχύει για ανθρώπους που δεν διαθέτουν εξοχικό αλλά επιθυμούν να μεταβούν για μια σειρά λόγους σε άλλη «καθαρή περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα