Μακροχρόνια άνεργοι: Αβοήθητοι 415.000 άνεργοι πάνω από 12 μήνες κατά την ΓΣΕΕ

Μακροχρόνια άνεργοι: Η ΓΣΕΕ καταγγέλει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση ότι εξαιρεί 2 στους 3 μακροχρόνια ανέργους από το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρώ. Οι μακροχρόνια άνεργοι στην χώρα μας συνολικά 570.000 (στοιχεία Φεβρουαρίου 2020) είναι από τους οποίο δικαιούνται το επίδομα μόνον όσοι ήταν άνεργοι τους τελευταίους 12 μήνες, που υπολογίζονται περίπου στους 155.000, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που είναι άνεργοι για 2 και πειρισσότερα χρόνια εξαιρούνται

Η
ανακοίνωση

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Εργασίας, να προχωρήσει στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα