Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: 29 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Κορονοϊός ιδιωτική κλινική: Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 29  κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα, εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον ιό 13 αιμοκαθαιρόμενοι, 11 προσωπικό και άλλοι 5 ασθενείς.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να διαπιστώσει την έκταση της διασποράς και να

αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αρχικώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας ασθενής και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι 29 ασθενείς και εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Μιλώντας στο Mega, ο Διοικητικός Διευθυντής Κλινικής Ταξιάρχης Περιστερίου, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, περιέγραψε το πως έγινε η διασπορά του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο. «Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε με πυρετό και έπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, στο Θριάσιο λόγω πυρετού κι έκτοτε ανέλαβε ο ΕΟΔΥ. Μέσα στην κλινική δεν μπήκε, είχαμε πάρει μέτρα προφύλαξης. Το θέμα είναι, μήπως είχε τον ιό, πριν την Δευτέρα του Πάσχα. Θα κάνεις ανακοινώσεις ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Χαρδαλιάς».

Μιλώντας στο Mega, ο διευθυντής της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχης, Γιώργος Μόσιο, είπε ότι έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μετέβη άμεσα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής επισκεπτόταν την κλινική σε τακτική βάση ώστε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου. Κατόπιν αποφασίστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου έκανε το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Άμεσα ενημερώθηκε η ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του. Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.

Αντιδήμαρχος Περιστερίου

Ο αντιδήμαρχος Περιστερίου για θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, μιλώντας στο Mega είπε πως «είμαστε σε αναστάτωση. Υπάρχουν κρούσματα στην κλινική. Επί τόπου πήγαν στο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς και ο κύριος Τσιόδρας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πάνω από δύο κρούσματα θετικά στον ιό».

Keywords
Τυχαία Θέματα