100.000 Κινέζοι συνωστίζονται σε σταθμό τρένου!

12:09 2/2/2016 - Πηγή: Bam
«Μία εικόνα χίλιες λέξεις», λέει η κινεζική ρήση. Αποδεικνύεται ξανά «πάνσοφη», αυτή τη φορά για το πλήθος επιβατών στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού, κατά την κινεζική πρωτοχρονιά.

Τουλάχιστον 100.000 Κινέζοι εκδρομείς του Νέου Έτους (σ.σ. του Πιθήκου) κατέκλυσαν το σταθμό τρένων της πόλης Γκουάνγκζου, κατά το ταξίδι της επιστροφής στα σπίτια τους πριν ξεκινήσουν οι πρωτοχρονιάτικες διακοπές.

Η οδύσσεια των ταξιδιωτών … ήρθε κι έδεσε με τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτή
της νότιας Κίνας, ανυπομονώντας να βρεθούν με τις οικογένειές τους και να χαρούν τις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Με το Νέο Σεληνιακό Έτος, στις 8 Φεβρουαρίου, θα εγκαινιαστεί το Έτος του πιθήκου.

Τεράστιο πλήθος εργαζομένων - περίπου 100.000 - που προσήλθαν στην αποβάθρα της Γκουάνγκζου, είχαν, επίσης, να αντιμετωπίσουν τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις.

Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που εκτός της νότιας, πλήττουν την ανατολική και την κεντρική Κίνα, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 23 τρένα να καθυστερήσουν, εγκλωβίζοντας χιλιάδες επιβάτες στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Αεροφωτογραφίες που «ανέβασε» κινεζική ιστοσελίδα δείχνει τα πλήθη να στριμώχνονται στις μεταλλικές διαχωριστικές μπαριέρες.

Μόνο τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, πέρασαν από το σταθμό της Γκουάνγκζου περισσότεροι από 175.000 επιβάτες.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθείς σχεδόν καθόλου», λέει επιβάτης στο τηλεοπτικό κανάλι CCTV.

Τοπικά ΜΜΕ είπαν ότι η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή ώστε οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατηγορίας 2» και ανέπτυξαν 2.600 αστυνομικούς για την τήρηση της τάξης.

Την 31η Δεκεμβρίου 2014, λόγω του πανικού, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη της Σαγκάης, καθώς άλλοι ποδοπατήθηκαν και άλλοι πνίγηκαν στο ποτάμι.

Η πρωτοχρονιάτικη μετακίνηση στην Κίνα, που άρχισε στα τέλη του Ιανουαρίου, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη ετήσια ανθρώπινη μετανάστευση στον κόσμο.

Η φετινή έξοδος αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν 2,91 δισεκατομμύρια δρομολόγια!

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα