Νέα στοιχεία-σοκ : Βασάνιζαν τον Γιακουμάκη λίγο πριν εξαφανιστεί!

10:21 2/2/2016 - Πηγή: Bam
Σοκάρουν οι τελευταίες εκμυστηρεύσεις του αδικοχαμένου Βαγγέλη σε συμφοιτητή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, λίγες ημέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από την εξαφάνισή του με το τραγικό φινάλε.

«Ο … δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια».

Τα λόγια, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ανήκουν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος μία με δύο ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη του (6 Φεβρουαρίου 2015) είχε ανοίξει την καρδιά του σε συμφοιτητή του.

Η επίμαχη φράση περιλαμβάνεται
στη δικογραφία της υπόθεσης που συγκλόνισε πέρυσι το πανελλήνιο, έρχεται να δώσει νέα διάσταση, καθώς κατονομάζεται ο ηθικός (τουλάχιστον) αυτουργός του θανάτου του Βαγγέλη.

Ανάμεσα στα στοιχεία – «φωτιά» που, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υπάρχουν στη δικογραφία, περιλαμβάνονται :

* Η απόπειρα φοιτήτριας της Γαλακτοκομικής Σχολής να εξαφανίσει σκληρό δίσκο

* Ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τί του κάνατε πριν το τέλος του

* Βίντεο με βασανισμούς, μπούλινγκ σεξουαλικού τύπου, αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.

Εν αντιθέσει με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας από την αρχική φάση των αστυνομικών ερευνών, η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο 20χρονος φοιτητής υφίστατο βάναυση σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ακόμη και λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή του.

Επί σχεδόν δύο χρόνια (2014-2015) μέσα στην ίδια του τη Σχολή, τον έδεναν με σχοινιά από το λαιμό, σε ένα μαρτύριο που όμοιό του επιφύλασσαν μόνον αρρωστημένοι σαδιστές.

Ελάχιστα 24ωρα πριν χαθούν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μία επώνυμη κατάθεση στις αρχές αποκαλύπτει τα εξής :

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι … χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο … του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει “αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω”.

«… Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν “ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν”. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει “άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις”», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου έκανε την εμφάνισή του και ένας εξωσχολικός ο οποίος δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Βαγγέλη, αναγκάζοντάς τον να κλειδωθεί στο δωμάτιό του για να τον αποφύγει.

Τα επεισόδια σε βάρος του κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και κρυφοί τραμπουκισμοί.

Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε, όπως περιγράφουν φοιτητές στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο…».

Ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης, ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ότι ο θάνατος του Βαγγέλη αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Αντίθετα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το σώμα του να μεταφέρθηκε στο σημείο που ανακαλύφθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, από την πρώτη στιγμή επέμενε στην εκδοχή της δολοφονίας, εκδοχή που δύσκολα θα σταματήσει να πλανάται.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα