«Kαθάρισαν» και περιμένουν την Αντερλεχτ!

17:36 21/2/2016 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός των οχτώ αλλαγών από το ματς του Βελγίου, πιάνοντας τρομερή απόδοση στο β’ ημίχρονο επικράτησε 4-0 του Ατρόμητου και βλέπει… Άντερλεχτ. Μία νίκη για μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο «Τσόρι» άνοιξε το σκορ στο 10′, ο Πουλίδο έκανε το 2-0 στο 65′, ο Καμπιάσο σκόραρε στο 74′, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φορτούνης (85′), ο οποίος ήρθε απ” τον πάγκο.

Tο μάτς: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο
παιχνίδι, όπως το συνηθίζει το «σπίτι» του, και άνοιξε το σκορ στο 10′. Ο Ντομίνγκες έπιασε δυνατό μακρινό (έξω απ” την περιοχή) σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τον Μπάρκα και κατέληξε στην αριστερή του γωνία (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απαντήσουν άμεσα και στο 12′ ο Δ. Παπαδόπουλος βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, από πολύ πλάγια θέση αριστερά, αλλά πλάσαρε πλαράλληλα με την εστία. Στο 21′ ο Ντομίνγκες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, λίγο έξω απ” την περιοχή, και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των «κυανολεύκων».

Στο 23′ ο Κασάμι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφτασε μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε (ελάχιστα) άουτ! Στο 31′, ύστερρα από εξαιρετικό συνδυασμό και ανάπτυξη από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής, ο Φουστέρ έπιασε εναέριο σουτ, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος έχασε κλασική ευκαιρία στο 32′, όταν ο Μπρίτο έκανε κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο Ρομπέρτο «έβγαλε» εντυπωσιακά ένα σχεδόν… σίγουρο γκολ! Τέσσερα λεπτά αργότερα (36′) ο Ισπανός έδιωξε σε κόρνερ και ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Ούμπιντες. Ηταν το διάστημα κατά το οποίο οι Περιστεριώτες πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία δεν ήρθε όυτε όταν το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Δ. Παπαδόπουλος έπιασε κεφαλιά ανενόχλητος στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0, αλλά ο Φουστέρ έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινό σουτ, ύστερα από ωραία έμπνευση και πάσα του Καμπιάσο στην περιοχή.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα μπήκαν αποφασισμένοι να «τελειώσουν» από νωρίς το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ ο Φουστέρ έπιασε εναέριο σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Μπάρκας παραχώρησε κόρνερ. Το δεύτερο τέρμα ήρθε τελικά στο 65′, όταν ο Κασάμι βρήκε τον Πουλίδο μέσα στην περιοχή με κάθετη πάσα και ο Μεξικανός τελείωσε έξοχα τη φάση, για το 2-0.

Ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί, σε ό,τι αφορά τον νικητή, αλλά ο Σίλβα φρέσκαρε την ομάδα του, προκειμένου να συνεχίσει σε καλό ρυθμό. Αυτό συνέβη με την είσοδο των Ιντέγε και Φορτούνη. Ενδιάμεσα (66′), ο Κολοβός είχε πλασάρε άουτ σε τετ α τετ από πλάγια (αριστερά) θέση, ενώ στο 72′ ο Μπάρκας είχε κάνει εκπληκτική απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Φουστέρ, ύστερα από ταχύτατη συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού.

Το 3-0 έγινε στο 74′, τελικά, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, ο Ντομίνγκες το εκτέλεσε, ο Πουλίδο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Καμπιάσο, ο οποίος πλάσαρε στα δίχτυα από κοντά.

Οι δυο αλλαγές του Πορτογάλου, Ιντέγε και Φορτούνης, συνεργάστηκαν άψογα στο 85′, με τον Νιγηριανό να δίνει ασίστ στον πρώτο σκορερ του πρωταθλήματος, «Φόρτου», ο οποίος έκανε το 4-0 στο 85′.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Κασάμι (68’Ιντέγε), Καμπιάσο, Κολοβός (69′ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79′ Μπουχαλάκης), Φουστέρ, Πουλίδο.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γροντής, Μπίτολο, Ουσέρο (75′ Κούρος), Μπρίτο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (80′ Ματέι), Παπαδόπουλος (71′ Λε Ταλέκ).
Keywords
Τυχαία Θέματα