Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης!

12:38 27/1/2015 - Πηγή: Bam

Κορυφώνονται το μεσημέρι της Τρίτης οι διεργασίες για τον ορισμό της νέας κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει αλλεπάλληλες επαφές και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα 30 πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το νέο σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα θα είναι οι υπουργοί και ισάριθμοι θα είναι οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί.

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,

με αναπληρωτή υπουργό τον Ανδρέα Ξανθό και τον Δημήτρη Στρατούλη στον τομέα της Ασφάλισης. Υπουργός Εσωτερικών θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Υπουργός Εργασίας τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ο Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ το Γεωργίας και Παραγωγικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ρόλο συντονιστή του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης θα είναι επικεφαλής στο υπερυπουργείο Ανάπτυξης. Στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, πιθανότατα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης.

Με έναν υπουργό και τέσσερις υφυπουργούς, θα πάρουν μέρος στο νέο σχήμα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος θα αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ θέσεις υφυπουργών θα καταλάβουν: η Μαρία Κόλλια, ο Νίκος Νικολόπουλος, η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουΐκ.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ισπανίας μετά το χθεσινό δυστύχημα στη νατοϊκή βάση με το ελληνικό F-16. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους δέκα, μεταξύ των οποίων οι δύο Έλληνες χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους.

Νέα επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες φαίνεται να δέχτηκε στις Φυλακές Δομοκού από συγκρατούμενούς του ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο βαρυποινίτης, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, μεταφέρθηκε και κρατείται μόνος του σε ειδικό κελί των φυλακών.

Προβλήματα σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στη λειτουργία του Facebook και του Instagram σε όλο τον κόσμο, αναστατώνοντας εκατομμύρια οπαδούς των δύο δημοφιλέστατων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αρκετή ώρα οι χρήστες αντίκριζαν την ειδοποίηση, «συγνώμη, κάτι έχει πάει στραβά…» χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

Με νέες κυρώσεις απειλούν τη Ρωσία οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων στην ανατολική Ουκρανία τονίζοντας πως θα δοθεί «αρμόζουσα απάντηση». Το τελευταίο 24ωρο, έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες σε συγκρούσεις.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές και ίσως καταιγίδες, στην Αττική, με βελτίωση από το βράδυ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα