Άγριο ξύλο αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή!

15:26 4/2/2016 - Πηγή: Bam
Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών και κουκουλοφόρων, περιμετρικά της Βουλής, με ανταλλαγές μολότοφ και δακρυγόνων, στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης χιλιάδων εργαζομένων, στο πλαίσιο της Γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και τραυμάτισε δημοσιογράφο στην περιοχή των Χαυτείων.
Να ρίξουν με ημιφορτηγό την κεντρική καγκελόπορτα του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης επιχείρησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στη συγκυβέρνηση της αναξιοπιστίας» ανέφερε για τις σημερινές κινητοποιήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο – «έκτρωμα», ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Να αποσύρει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και να αρχίσει διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, κάλεσε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Aμετακίνητοι στις θέσεις τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, παραμένουν οι αγρότες. Το Πανελλήνιο Συντονιστικό αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και 24ωρο αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου. Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, καθώς και η παλαιά εθνική.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακός. Έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τραμ. Μέχρι τις 4 μ.μ. θα λειτουργεί το Μετρό. Ακυρώσεις πτήσεων, χειρόφρενο στα ταξί, δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου (06/02) τα πλοία.

Δεύτερο, κρίσιμο ραντεβού (2 μ.μ.) του Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο των δανειστών, ενώ θα ακολουθήσει, αργότερα, νέα διευρυμένη συνάντηση με την συμμετοχή των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη. Νέα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της διετίας 2016 - 2017 δείχνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και το προσφυγικό, έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Λονδίνο, στο περιθώριο της εξαμερούς διάσκεψης δωρητών για τη Συρία.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, αύριο Παρασκευή, στην Αττική. Μέχρι 11 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.


Keywords
Τυχαία Θέματα