Άλλαξε ο Μανωλιός...!

12:49 25/2/2014 - Πηγή: Bam

…κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Να βαφτίσει τα «μέτρα» λιτότητας «στόχους» εξετάζει η Άνγκελα Μέρκελ, στην περίπτωση που η Ελλάδα χρειασθεί και νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ή αλλιώς Μνημόνιο.

Επικοινωνιακό παιχνίδι, εν όψει των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, ενορχηστρώνει η Γερμανία, με διπλό

απώτερο στόχο : α) την πολιτική στήριξη στα κόμματα της συγκυβέρνησης και β) να προλειάνει το έδαφος για την προώθηση 3ου Μνημονίου, μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Το παραπάνω σενάριο έρχεται σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα, από τις σελίδες της Die Welt.

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ έχει νέα σχέδια για την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού προγράμματος που επεξεργάζεται το Βερολίνο και ο Γερμανός συντάκτης παραθέτει λεπτομέρειες.

Βάσει των πληροφοριών της DieWelt, η γερμανίδα καγκελάριος σκέφτεται αντί να δίνεται λίστα με περισσότερα από 100 μέτρα που πρέπει να ληφθούν, οι διεθνείς πιστωτές να δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση 20 στόχους, τους οποίους θα πρέπει να επιτύχει.

Προϋπόθεση των παραπάνω είναι, βέβαια, η χώρα μας να χρειασθεί και νέο πακέτο βοήθειας.

Η θέση του Βερολίνου συνοψίζεται στο «ας αποφασίσουν οι Έλληνες ποια μέτρα θα απαιτηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι που θα τους έχουμε θέσει και όχι να τους προτείνουμε εμείς λίστα με 100 μέτρα…».

Τα μηνύματα που στέλνουν οι αρχιπιστωτές της Ελλάδας είναι σαφή : «Χρυσώνουμε το χάπι στους Έλληνες, βαφτίζοντας τα μέτρα στόχους, ούτως ώστε να συνάψουν και άλλη δανειακή σύμβαση…».

Στην Αθήνα δεν πρέπει να έχει μείνει, πλέον, καμία αμφιβολία. Ήδη, οι επικεφαλής της Τρόικας, που βρίσκονται εδώ για τρίτο 24ωρο, κάνουν το παν για να ακυρώσουν κάθε επίτευγμα.

Όχι μόνον αμφισβητούν το πλεόνασμα, «κουρεύοντάς» το στο μισό, αλλά εκτοξεύουν κατά 300% τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, εκτιμώνται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερτριπλάσιο από τα 5-6 δισ. ευρώ που κυκλοφορούσε στην Αθήνα πριν την έλευση της Τρόικας.

Δηλ. όχι μόνον θα πρέπει να ξεχάσουμε τα περί εξόδου από την κρίση το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αλλά να προετοιμαζόμαστε και για νέα μέτρα εκπλήρωσης των στόχων που θα προστάζουν, κάθε φορά, οι χρηματοδότες.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα