Μπαλτάκος : "Αντικομμουνιστής γεννήθηκα, έτσι και θα πεθάνω..."

18:09 21/3/2014 - Πηγή: Bam

Πήρε τον "μπαλτά" την Παρασκευή ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Σε συνέντευξή του με αφορμή την επίμαχη ρύθμιση περί απέλασης μεταναστών, ο γραμματέας της κυβέρνησης δήλωσε "αντικομμουνιστής εκ γενετής".

Γι' άλλη μία φορά τάραξε τα νερά ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του την Παρασκευή αυτοχαρακτηρίστηκε «αντικομμουνιστής», πολώνοντας το πολιτικό κλίμα, καθώς η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις διπλές εκλογές του Μαΐου.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο «Βήμα fm», ο εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού, και με αφορμή τα πήγαινε-έλα της ρύθμισης περί απέλασης μεταναστών, έδωσε ρεσιτάλ, που κάποιοι θα το έλεγαν και παραλήρημα…

Ερωτηθείς ο κ. Μπαλτάκος εάν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του αντικομμουνιστή είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Συμπλήρωσε ότι «οι κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα».

Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το ιδεολογικό του μένος διερωτώμενος, ξεκαθάρισε : «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται και να είναι κάποιος αντικομμουνιστής ;».

ΠΑΣΟΚ : «Θέμα της ΝΔ» - ΣΥΡΙΖΑ : «Χρυσαυγίτικες απόψεις»

Η πρώτη αντίδραση –αν και αρκετά ήπια, ήρθε διά στόματος του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε : «Είναι θέμα της ΝΔ να κρίνει αν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου είναι ακροδεξιές…», σε μία διττή προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να τηρήσει τα προσχήματα, αλλά και να μην διαταράξει τις σχέσεις με τη ΝΔ.

Σε υψηλούς τόνους αντίθετα κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας, παράλληλα, στο ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά.

«Ενδιαφέρον έχει να εξηγήσουν στη ΝΔ, αν ο ενιαίος χαρακτήρας του κόμματος του κ. Σαμαρά συγκροτείται στη βάση των ακροδεξιών, ρατσιστικών και φιλοχρυσαυγίτικων απόψεων του κ. Μπαλτάκου…», ανέφεραν από την Κουμουνδούρου.

Επιστρέφει η ρύθμιση

Αποφασισμένο να επαναφέρει τη ρύθμιση για την υπό προϋποθέσεις απέλαση μεταναστών, εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ρύθμιση, που, χθες, αποσύρθηκε, προβλέπει ότι «αν ο οικείος εισαγγελέας με προκαταρκτική εξέταση διαπίστωνε πως ο μετανάστης είχε κάνει ψευδή καταγγελία, τότε θα μπορούσε να απελαθεί, χωρίς να γίνει άλλη δικαστική διαδικασία».

Την βούληση του πρωθυπουργού να επιστρέψει η ρύθμιση εξέφρασε το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσω του ραδιοσταθμού «Βήμα fm», ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

«Όταν γίνονται ψευδείς καταγγελίες ρατσιστικής βίας κατά αστυνομικών και λιμενικών, εμείς πρέπει να τους προστατέψουμε», είπε ο κ. Μπαλτάκος, και συμπλήρωσε πως η ρύθμιση θα επανέλθει αργότερα έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα