Μπλακ-άουτ στη Σαντορίνη των ρεκόρ

15:01 13/8/2013 - Πηγή: Bam

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν κάτοικοι και τουρίστες στη Σαντορίνη, εξαιτίας πυρκαγιάς που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ. Το φράγμα των 2 εκατ. επισκεπτών, «σπάει» φέτος το νησί.

Φωτιά σε μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη,

το μεσημέρι της Τρίτης, προκάλεσε μπλακ-άουτ στο νησί, στην κορύφωση της τουριστικής του κίνησης. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί μεταφορά γεννητριών από άλλο μέρος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Την ίδια στιγμή, η κίνηση στο νησί καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Τουριστικοί φορείς υπολογίζουν ότι οι αφίξεις φέτος στη Σαντορίνη θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να φθάσουν για πρώτη φορά τα δύο εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων. Περισσότερα από 55 πλοία θα αναχωρήσουν την Τρίτη από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Αύριο Τετάρτη, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, έχουν προγραμματιστεί 51 δρομολόγια.

Επί ποδός παραμένει και η Τροχαία. Ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας γίνονται έργα στο ύψος των Δήμων Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς και Διονύσου.

Έργα κατά διαστήματα εκτελούνται, επίσης, στην Λεωφόρο Κηφισού στο Αιγάλεω στο ρεύμα προς Λαμία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα