Διαφορετικοί «αιώνιοι»

06:47 14/12/2013 - Πηγή: Bam

Ένα ντέρμπι «αιωνίων» διαφορετικό από τα άλλα θα δώσουν το Σάββατο (14/12) στις 21.30 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στου Ρέντη, για την δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Η βαθμολογική απόσταση που τους χωρίζει είναι μεγάλη. Το ίδιο και οι στόχοι για τη φετινή σεζόν. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες όμως, ένας αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού

και του Παναθηναϊκού δεν γίνεται να μην είναι ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται απ’ τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 και πάνε… φουριόζοι στο ντέρμπι, πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τον Οστράβα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αναζητάει την πρώτη νίκη του για φέτος, όμως αυτή τη φορά θα το κάνει με τον Γιάννη Καλμαζίδη για πρώτη φορά στο τιμόνι της.

«Στήριξη με ΠΑΟ και Οστράβα»

Οι τρεις «γκέλες» που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός τον κρατάνε μακριά απ’ την κορυφή της βαθμολογίας. Έτσι, θέλει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στο ερχόμενο ντέρμπι, αφού ακολουθούν τα δύσκολα ματς με Οστράβα και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Σ’ αυτό στάθηκε ο Δημήτρης Καζάζης στις δηλώσεις του για το ματς, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει όσο μπορεί τους ερχόμενους αγώνες με την παρουσία του.

«Πάντα ένας αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερος. Είναι ντέρμπι και θέλει μεγάλη προσοχή. Προερχόμαστε από μια σειρά δύσκολων αγώνων και υπάρχει κούραση και από το ταξίδι στη Ρωσία όμως έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, έχει αρκετές αλλαγές, όμως εμείς θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να επιβληθούμε από τον πρώτο κιόλας πόντο. Καλώ τον κόσμο μας να έρθει το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό αλλά και την Τετάρτη με την Οστράβα να μας στηρίξει. Τον έχουμε ανάγκη. Η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος είναι μεγάλη».

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καταδικασμένος»

Από την άλλη ο Παναθηναϊκό θα ψάξει την ανάκαμψη, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, κόντρα στην ομάδα που ηγήθηκε την τεχνική ηγεσία για τέσσερα χρόνια και έχει πανηγυρίσει έξι τίτλους.

Στην φόρτιση που υπάρχει σε ματς των δύο ομάδων αναφέρθηκε ο αντικαταστάτης του Γιάννη Λάιου στο πάγκο των «πρασίνων», τονίζοντας πως δεν τον επηρεάζει το παρελθόν.

«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Υπάρχει φόρτιση σε κάθε ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Έχω ζήσει πολλούς τέτοιους αγώνες αλλά από την άλλη πλευρά. Προσωπικά ανέλαβα μία τεράστια ευθύνη να σωθεί ο Παναθηναϊκός και από την άλλη θα παίξουμε για πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας που κάθισα στον πάγκο της για 4 χρόνια. Η ζωή προχωράει μπροστά αλλά αυτό που μένει το ίδιο είναι οι αρχές μας και ο σεβασμός, Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε το στόχο μας με τον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο:

«Όλοι γνωρίζουν τις διαφορές που υπάρχουν και που έχουν αποτυπωθεί στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καταδικασμένος. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όσα πιο πολλά στοιχεία μπορούμε στο παιχνίδι μας για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε».

Μεγάλο σερί ο Ολυμπιακός

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 50 αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν προβάδισμα 32-18 στις νίκες και μάλιστα μετρούν σερί νικών 12-0.

Ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό από τον πρώτο τελικό των πλέι οφ 2009-10 (03/05/2010), ενώ η τελευταία φορά που νίκησε τον Ολυμπιακό στην έδρα του είναι τον Οκτώβριο του 2008.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην αρχή της σεζόν για το Λιγκ Καπ και πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη» με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-0 σετ.

10η αγωνιστική
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Ρέντη 21.30 (Νοvasports-1): Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Μπαντιανίδης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: ΑΟ Βελώνης, Τσάκας, Γραμματεία: Γιαννακοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα