Έκρηξη κερδών λόγω Βαρουφάκη!

11:20 24/2/2015 - Πηγή: Bam

Άνοδο που ξεπερνάει το 7% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία των Βρυξελλών, και την είδηση αποδοχής της λίστας του Γιάνη Βαρουφάκη απ' τους θεσμούς. Το απόγευμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση επί του καταλόγου, και στη συνέχεια να προωθηθεί για ψήφιση στα Κοινοβούλια.

Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, στη λίστα που εστάλη στους δανειστές, περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης

για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, κατάργηση του EΝΦΙΑ, «πάγωμα» πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και «κόκκινων» δανείων.

Με φόντο τη λίστα Βαρουφάκη και τις εσωκομματικές αντιδράσεις με κορυφαία εκείνη του Μανώλη Γλέζου, συνεδριάζει στις 12:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επίσης, θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί ενώπιον της κριτικής στελεχών τα οποία μιλούν για υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Χωρίς λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα η Αττική, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων οι οποίοι συγκαλούν γενική συνέλευση. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου κυκλοφορούν κανονικά.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε το νεαρό ζευγάρι το οποίο νωρίς το πρωί βρέθηκε μέσα στο ποτάμι του Κηφισού στο ύψος του Ρέντη. Οι δύο τους επέβαιναν σε μοτοσικλέτα η οποία εντοπίστηκε στην άκρη του δρόμου παρκαρισμένη, γεγονός που εντείνει το μυστήριο γύρω από τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας σήμερα Τρίτη στο Παρίσι με θέμα την εκεχειρία. «Απίθανο το σενάριο πολέμου» με την Ουκρανία τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την εξομάλυνση των σχέσεων της Μόσχας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πέντε ημέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του κυκλώνα «Μάρσια» στη βόρεια Αυστραλία, και ακόμα 50.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Περίπου 350 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος στην Αττική με σποραδικές βροχές αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα