Ένας Άγγελος με χειροπέδες!

11:37 10/2/2014 - Πηγή: Bam

Στον ανακριτή κατά της διαφθοράς τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, για την υπόθεση της χορήγησης δανείων με επιζήμιους όρους για την Τράπεζα.

Το δρομολόγιο ΓΑΔΑ – Ευελπίδων θα ακολουθήσει τη Δευτέρα ο Άγγελος

Φιλιππίδης. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που απελάθηκε στις 5 Φεβρουαρίου από την Τουρκία, κρατείται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο Άγγ. Φιλιππίδης, προσερχόμενος στις 10 το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Κατηγορείται ότι ως διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου χορηγούσε δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε γνωστούς επιχειρηματίες με χαριστικούς, όμως, όρους.

Η υπερασπιστική γραμμή του Άγγ. Φιλιππίδη βασίστηκε στο ό,τι αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης από την σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι διατηρεί προσωπική σχέση φιλίας με τον Κώστα Καραμανλή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Μέσω κύκλων του, ο κ. Καραμανλής προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» του πρώην συνεργάτη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγ. Φιλιππίδης επέστρεψε στην Αθήνα με πτήση των τουρκικών αερογραμμών, κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Αν και η όλη διαδικασία προσομοιάζει με εκείνη της έκδοσης και της απέλασης, ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε στους δημοσιογράφους ότι προσήλθε οικειοθελώς, όπως είχε υποσχεθεί.

Αρχικά ο Άγγ. Φιλιππίδης κρατήθηκε από τις αρχές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατόπιν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στην Ευελπίδων, στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, από τον οποίο ο Άγγ. Φιλιππίδης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα