Γερμανικός εκβιασμός σε βάρος της Ελλάδας!

08:20 17/2/2015 - Πηγή: Bam

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτό που θέλουμε είναι μια έντιμη συμφωνία, τόνισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει κείμενο το οποίο με παρότρυνση του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε αποσύρθηκε τελευταία στιγμή.

Στο χθεσινό Eurogroup οι δανειστές έστειλαν ρητό τελεσίγραφο στην Αθήνα να ζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος μέχρι την Παρασκευή, διαφορετικά δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για συμφωνία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταγγέλλοντας τη Γερμανία για «ωμό εκβιασμό».

«Δεν επιδιώκουμε τη ρήξη και τη σύγκρουση» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Χουντής. Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σημείωσε ότι «οι κινήσεις όλων των πλευρών δείχνουν ποιος θέλει ρήξη και ποιος όχι» και επανέλαβε την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στο θέμα της παράτασης του μνημονίου.

«Θα πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση του υφιστάμενου προγράμματος λιτότητας» διαμήνυσε ο αρχηγός των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μέσω twitter. Αρνητικά απάντησαν εν τω μεταξύ Βενιζέλος – Θεοδωράκης σε πρόταση Σαμαρά για συντονισμένη δράση εναντίον της κυβέρνησης.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις 4 το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Το απόγευμα της Τετάρτης θα διεξαχθεί τελικά η εκλογή για την οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

Ένταλμα σύλληψης για Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα εξέδωσε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς για το κακούργημα της κατασκοπίας. Η υπόθεση συνδέεται με το σκάνδαλο υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

ΚΑΙΡΟΣ: Χαλάει και στην Αττική, με κρύο, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα