Κλειστό το κέντρο της Αθήνας!

13:32 24/9/2013 - Πηγή: Bam

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, στα οποία κυριαρχούν αντιφασιστικά συνθήματα. Αποκλεισμένες αυτή την ώρα (1 μ.μ.) είναι : η Σταδίου από Αιόλου, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας από Κανάρη, η Αμαλίας από Ξενοφώντος και η Βασιλίσσης Σοφίας από Χίλτον. Κλειστός, επίσης, ο σταθμός του Μετρό

στο Σύνταγμα μέχρι να λήξουν οι κινητοποιήσεις.

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις στο Δημόσιο με τη 48ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ, κόντρα στις απολύσεις και στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο. Την Τρίτη απεργούν, ακόμη, οι εργαζόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία, δάσκαλοι, εφοριακοί και υπάλληλοι στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στάση εργασίας 10:00-13:00 έγινε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι 48ωρες απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Λουκέτο διαρκείας έβαλαν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο. Οι πρυτάνεις των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διαμαρτύρονται για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού που πραγματοποιεί από τη μεριά του πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Τη σκυτάλη απ’ τους καθηγητές τους παίρνουν οι μαθητές, που προχωρούν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο Λύκειο. Ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα