Λαφαγέτ: «Έτσι νικάμε τον οποιονδήποτε»

10:49 7/2/2015 - Πηγή: Bam

Ο Ολυμπιακός που θριάμβευσε επί της ΤΣΣΚΑ είναι ικανός να φτάσει πολύ ψηλά, όπως δήλωσε στο www.sport-fm.gr ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Τι δηλώνει για το «όπλο» της άμυνας, την άνοδό του και τον Χάινς.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ

Μόσχας αποτελεί οδηγό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να φτάσει ψηλά στη φετινή Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε στο www.sport-fm.gr ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που είχε μεγάλη συμβολή στη νίκη, στάθηκε στο αμυντικό «μέταλλο» της ομάδας, τη δική του αγωνιστική άνοδο, τη βοήθεια του κόσμου, αλλά και την αποθέωση στο πρόσωπο του παλιόφιλου Κάιλ Χάινς.

Αναλυτικά, ο Όλιβερ Λαφαγέτ μίλησε στο www.sport-fm.gr και στον Νίκο Ζέρβα, για:

-τη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ήταν ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Κάναμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει στις προπονήσεις και με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν συγκεντρωμένοι. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ που μας έδωσαν στο τρίτο δεκάλεπτο σημαντικό προβάδισμα το οποίο και διατηρήσαμε. Είχαμε πνεύμα νικητή, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και τα καταφέραμε».

-το ποιο ήταν το «κλειδί» για να ηττηθεί για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα η ρωσική ομάδα: «Αναμφίβολα η άμυνά μας με τα δυναμικά hedge out και τις επιτυχημένες παγίδες που εφαρμόσαμε στους χειριστές τους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Ήμασταν όμως συγκεντρωμένοι σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην επίθεση. Μας βοήθησε πολύ ο τρόπος που μας ανέλυε το παιχνίδι του αντιπάλου ο κόουτς Σφαιρόπουλος, ο οποίος μας ηρέμησε πολύ στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Μας ζήτησε να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερο τη κάθε μας κίνηση και να λειτουργήσουμε ομαδικά. Όταν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε και έτσι ήρθε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».

-την αλλαγή που έχει επιφέρει σε ολόκληρη την ομάδα η βελτίωση της άμυνας της: «Είναι το μεγαλύτερο προσόν μας. Όταν τα καταφέρνουμε στην άμυνα και προσαρμοζόμαστε στο στυλ του επιθετικού παιχνιδιού του αντιπάλου, βγάζουμε εύκολα καλάθια στους αιφνιδιασμούς, γινόμαστε πιο γρήγοροι και παίρνουμε αυτοπεποίθηση για να σουτάρουμε καλύτερα τη μπάλα».

-την συνέχεια του Top 16: «Είναι πολύ σημαντικό σε ένα μίνι-πρωτάθλημα δεκατεσσάρων αγωνιστικών να μη στέκεσαι πολύ περισσότερο απ’ ότι πρέπει σε μία μεγάλη νίκη, αλλά ούτε και σε μία ήττα. Από αυτές πρέπει να μαθαίνεις και να μην απογοητεύεσαι. Το ίδιο κάναμε και εμείς μετά το κακό αποτέλεσμα κόντρα στην Εφές. Θεωρώ πως με πέντε νίκες σε έξι παιχνίδι έχουμε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Είναι στις δυνατότητές μας και το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά θα είναι λάθος να επαναπαυθούμε».

-την αγωνιστική του άνοδο στο Top 16: «Το νιώθω και εγώ ότι προσφέρω περισσότερα. Είμαι καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Αντιμετώπισα όπως όλοι οι νέοι σε μία ομάδα παίκτες κάποια θέματα με τη προσαρμογή μου, αλλά τώρα γνωρίζω καλύτερα τους συμπαίκτες μου, αλλά και αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Όταν βρίσκεις τον ρόλο σου, γίνεσαι αυτόματα καλύτερα» .

-την βοήθεια του κόσμου και το γεμάτο ΣΕΦ: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Αγαπώ να παίζω σε γεμάτα γήπεδα, όπως και οι περισσότεροι παίκτες. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να έχουν ανάλογη προσέλευση και στα επόμενα παιχνίδια, διότι η υποστήριξή τους είναι πολύ σημαντική για εμάς».

-το πώς έζησε την υποδοχή του Κάιλ Χάινς: «Παρακολουθούσα την πορεία του στα Final Four και πράγματι έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Είναι θαυμάσιο να είσαι ξένος και να αναγνωρίζουν ότι αγωνίστηκες με πάθος και τα έδωσες όλα. Αυτό που έκανε η ομάδα για να τον τιμήσει, αλλά και το χειροκρότημα του κόσμου, θεωρώ πως τον συγκίνησε και τον γέμισε υπερηφάνεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα