Βλέπουν συμφωνία με την Ελλάδα!

08:46 6/2/2015 - Πηγή: Bam

Την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα μπορέσουν να φθάσουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εκφράζει η Ισπανία, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Πρέπει να ακούσουμε ποια είναι η πρόταση της Αθήνας» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Λουίς δε Γκίνδος, προσθέτοντας ότι το όποιο σχέδιο θα πρέπει να τεθεί στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης προς έγκριση.

Επιμένει στην αδιάλλακτη στάση

του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στη γερμανική κρατική τηλεόραση απέρριψε την πρόταση της Ελλάδας να δοθεί χρόνος έως το Μάιο. «Δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας» συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Η Ελλάδα «δεν έχει στόχο να εκβιάσει κανέναν, αλλά δεν πρόκειται και να εκβιαστεί από κανέναν», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι όμως και τις πολιτικές λιτότητας.

Απόλυτα καθησυχαστικός παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίσθηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες» και ότι είναι «απολύτως ασφαλείς η ρευστότητα και οι καταθέσεις».

Στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας για την ΠΟΕ ΟΤΑ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η στάση γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνδικαλιστές συναδέλφους τους οι οποίοι δικάζονται για τις κινητοποιήσεις του 2011 ενάντια στις περικοπές.

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής. Για το αξίωμα έχει προταθεί από την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν χθες βράδυ στο Σύνταγμα έπειτα από αυθόρμητο κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση στις πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους δανειστές. «Δεν εκβιαζόμαστε- Δεν υποκύπτουμε – Νικάμε», ήταν το κεντρικό σύνθημα.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική με τη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα