Λιποθυμίες στο κέντρο της Αθήνας!

12:44 28/2/2014 - Πηγή: Bam

Παραμένει η ένταση στην περιοχή του Συντάγματος. Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έγιναν προσαγωγές, ενώ προλήθηκαν λιποθυμίες από τη χρήση δακρυγόνων.

Κυκλοφοριακά προβλήματα μέχρι αυητλη την ώρα στην Βασιλίσσης Σοφίας. Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες, έξω από τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι

διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Αυτή την ώρα (12:30 μ.μ.) το κλίμα είναι τεταμένο στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Επίσης, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης έδωσε εντολή για προσαγωγές διαδηλωτών.

Μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στα περιπολικά είναι και συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης.

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για τη 1 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει και η ομοσπονδία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Προηγήθηκαν οι επικεφαλής της Τρόικας, οι οποίοι από τις 10 το πρωί έχουν ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο εξετάζουν την πορεία επίτευξης του στόχου των 11.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους.

Το σχέδιό τους απλό: Όσοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποτύχουν στη φάση της αξιολόγησης, να απολυθούν!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα